Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς ακριβώς ήταν η Ακρόπολη της Λίνδου κατά την Ελληνιστική εποχή; Πιστεύετε ότι η ιστορία βρίσκεται μόνο σε ασπρόμαυρες σελίδες επιστημονικών βιβλίων;

Επιμέλεια: Ράνια Αγγελή, Καθηγήτρια Αγγλικών,

                      Νίκος Αντωνούρης, Φιλόλογος,

                      Lynne Συμεωνίδη, Συντονίστρια τμήματος ξένων γλωσσών, Καθηγήτρια Αγγλικών

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στην Ακρόπολη της Λίνδου, οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» ανακάλυψαν τη ρεαλιστική εικόνα της ιστορίας μέσω των νέων τεχνολογιών. Ξεναγήθηκαν από πιστοποιημένους διπλωματούχους ξεναγούς στην αγγλική γλώσσα και αξιοποίησαν την επαυξημένη πραγματικότητα (Augmented Reality) μέσω προεγκατεστημένου λογισμικού σε iPad συσκευές.

Η αυξημένη πραγματικότητα είναι μια άμεση ή έμμεση θέαση ενός φυσικού, πραγματικού περιβάλλοντος, του οποίου τα στοιχεία επαυξάνονται από στοιχεία αναπαραγώμενα από συσκευές υπολογιστών. Οι ψηφιακές συσκευές, με προβολή 360˚ σε 3D, αναπαριστούν με ακρίβεια αγάλματα και κτήρια, όπως τον Ναό της Λινδίας Αθηνάς, την τριημιολία, τη Στοά, τα Προπύλαια, τα αγάλματα του Ηρακλή, του Στρατηγού Αγησάνδρου και πολλά άλλα αγάλματα, βοηθώντας τους μαθητές να αντιληφθούν την ιστορική πραγματικότητα.

Κατά την επιστροφή μας στον χώρο του σχολείου, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία του αναστοχασμού και μιας γόνιμης ανατροφοδότησης από την πολύτιμη εμπειρία τους. 

Την επόμενη μέρα, σε μάθημα των Αγγλικών, οι μαθητές σχεδίασαν αναπαραστάσεις της Ακρόπολης της Λίνδου σε ευχαριστήριες κάρτες που έγραψαν στα Αγγλικά προς τους ξεναγούς.

Ευχαριστούμε θερμά τους διπλωματούχους ξεναγούς κ. Ειρήνη Αναστασίου και κ. Εμμανουέλα Καραγιάννη για την πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση που μας έκαναν, τον κ. Μιχάλη Τσαγγάδα, Διευθυντή της εταιρείας MOPTIL Ρόδου, για την προσφορά των iPad συσκευών, τον κ. Χρήστο Μυστιλιάδη, για την καταπληκτική φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση καθώς και την οικογένεια Μάριου Βιτζηλαίου (εστιατόριο «RedRose»), για τη φιλοξενία και την άμεση εξυπηρέτηση που μας παρείχαν. 

Βίντεο

 

 

Φωτογραφίες