Το σχολείο μας, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θέλοντας να διδάξει στα παιδιά όχι μόνο την αγγλική γλώσσα αλλά και την κουλτούρα και τον πολιτισμό της, προσέφερε στα παιδιά μια αξέχαστη ευκαιρία να μάθουν πολλά για το Halloween και την προέλευσή του και παράλληλα να διασκεδάσουν με τους φίλους τους.  

Επιμέλεια: Κατερίνα Παναγιώτη, Εκπαιδευτικός του αγγλικού τμήματος των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

 

Κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου συμβαίνουν παράξενα και «τρομακτικά» πράγματα στον δυτικό κόσμο. Ανθρώπινοι σκελετοί, χαρούμενα φαντάσματα, μάγισσες καβάλα σε σκουπόξυλα εμφανίζονται στους δρόμους των πόλεων μόλις πέσει το σκοτάδι. Παιδιά γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι τραγουδώντας και οι νοικοκύρηδες τούς προσφέρουν κέικ ή ζαχαρωτά για την ανάπαυση των ψυχών. 

Στη γιορτή αυτή, μικροί και μεγάλοι μεταμφιέζονται κατά κανόνα σε κάτι «τρομακτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας γλυκά, γνωστό και ως trick or treat ανά τον κόσμο.  

Σήμα κατατεθέν επίσης της γιορτής αυτής είναι τα φαναράκια, φτιαγμένα από πραγματικές κολοκύθες, πάνω στις οποίες υπάρχουν χαραγμένα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, άλλοτε πιο χιουμοριστικά και άλλοτε πιο τρομακτικά. 

Το σχολείο μας, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θέλοντας, να διδάξει στα παιδιά όχι μόνο την αγγλική γλώσσα αλλά και την κουλτούρα και τον πολιτισμό της, προσέφερε στα παιδιά μια αξέχαστη ευκαιρία να μάθουν πολλά για το Halloween και την προέλευσή του και παράλληλα να διασκεδάσουν με τους φίλους τους.  

Μεταμφιέστηκαν λοιπόν με τρομακτικές μάσκες και κουστούμια και πήγαν για trick or treat μαζεύοντας ζαχαρωτά. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν επίσης οι κολοκύθες και το «τρομακτικό» κλίμα στους διαδρόμους του σχολείου, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί του αγγλικού τμήματος των Εκπαιδευτηρίων στολίστηκαν με σκελετούς, αράχνες και κάθε είδους τρομακτική διακόσμηση.  

 Φωτογραφίες