Τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 οι μαθήτριες και οι μαθητές της Δ’ δημοτικού επισκέφθηκαν το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), στο πλαίσιο της διδακτικής ενότητας της Γλώσσας «Εμένα με νοιάζει» και της Μελέτης Περιβάλλοντος.

Επιμέλεια: Σταύρος Ζαφειρίου & Ντόρα Κυπριώτη, Εκπαιδευτικοί

 

Οι μαθήτριες και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον χώρο και να γνωρίσουν τα στάδια από τα οποία περνά ένα υλικό από τη ρίψη του στον μπλε κάδο ανακύκλωσης μέχρι και την αποστολή του σε μεγαλύτερα κέντρα ανακύκλωσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να λύσουν πολλές απορίες τους σχετικά με τον σωστό τρόπο ανακύκλωσης και τα υλικά που πρέπει να τοποθετούμε στους μπλε κάδους. Η επίσκεψη χαροποίησε πολύ τους μαθητές, αφού κατανόησαν  τη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης.

Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Ανδρέα Οικονομάκη, Υπεύθυνο λειτουργίας ΚΔΑΥ, για την ξενάγηση στον χώρο και την ενημέρωση των μαθητών και την κυρία Τσαμπίκα Σ. ΚιαχαγιάΜαγιόγλου, Αντιδήμαρχο Επιχειρησιακής Λειτουργίας και Καθημερινότητας του Πολίτη, η οποία μας ενημέρωσε για το σημαντικό έργο του δήμου στον τομέα της ανακύκλωσης και χάρισε στους μαθητές επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες ανακύκλωσης.  

Φωτογραφίες