Την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική βιωματική δράση σε υπεραγορά του νησιού μας, στο πλαίσιο συνδιδασκαλίας των μαθημάτων της Γλώσσας και των Μαθηματικών.

Επιμέλεια: Ελευθερία Βασιλείου, Ζωή Ζαΐρη & Σοφία Χαλκιά, Εκπαιδευτικοί

 

Τα παιδιά, αφού είχαν ετοιμάσει κατάλογο με τα προϊόντα που θα αγόραζαν, τα αναζήτησαν στους διαδρόμους και τα ράφια του καταστήματος. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην ανάγνωση των ετικετών πάνω στις συσκευασίες για τον εντοπισμό των συστατικών αλλά και της ημερομηνίας λήξης των προϊόντων. Στη συνέχεια, αφού είχαν εκτιμήσει το κόστος, πλήρωσαν στο ταμείο υπολογίζοντας τα ρέστα τους.

Στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» γνωρίζουμε πως τα αποτελέσματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όταν αυτή δεν περιορίζεται σε μία σχολική αίθουσα, είναι πολλαπλά. Για τον λόγο αυτό, εντάσσονται σε μόνιμη βάση στη διδασκαλία βιωματικές δράσεις που εμπλουτίζουν τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις αισθήσεις των παιδιών, κάνοντας τη μάθηση περισσότερο διασκεδαστική και αποδοτική.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β’ Δημοτικού, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία της αγοράς των προϊόντων, εξασκήθηκαν στη δημιουργία καταλόγου, στη διαδικασία χρήσης χρηματικών ποσών, στην άντληση πληροφοριών από τις ετικέτες προϊόντων και στη σωστή συμπεριφορά σε ένα κατάστημα αγορών. Κυρίως όμως, ενθουσιάστηκαν, καθώς έφεραν εις πέρας την αρμοδιότητα που ανέλαβαν, να συμβάλλουν και τα ίδια στις εβδομαδιαίες υποχρεώσεις της οικογένειάς τους.

Φωτογραφίες