Το Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2019, διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ιαλυσού το Πανδωδεκανησιακό Πρωτάθλημα Jiu Jitsu 2019. Ο Άγγελος Φλαμπουριάρης, μαθητής της Β’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας και αθλητής του Α.Σ. Ιαλυσού «Φιλέρημος», στέφθηκε πρωταθλητής Δωδεκανήσου στην κατηγορία U18 -73 kg, κατακτώντας τo χρυσό μετάλλιο.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άγγελος συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Jiu Jitsu που διεξήχθη στο Βουκουρέστι στις 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2019 και μάλιστα διακρίθηκε κατακτώντας την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία κάτω των 18 ετών στα 73kg (U18 Jiu Jitsu MALE -73 KG), ενώ το 2017 είχε στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία κάτω των 15 ετών στα 66Kg.

Επισημαίνεται ότι το Jiu Jitsu είναι η πολεμική τέχνη των Σαμουράι, για μάχες σώμα με σώμα. Το χρησιμοποιούσαν σε μάχες για να βγάλουν τους αντιπάλους εκτός μάχης με λαβές και χρονολογείται περίπου από τον 16ο αιώνα στην Ιαπωνία.

Με το κατάλληλο πρόγραμμα και οργάνωση, ο Άγγελος συνδυάζει τη σχολική ζωή με την αντίστοιχη ενός αθλητή που κάνει πρωταθλητισμό, καταβάλλοντας αξιέπαινη προσπάθεια για την επίτευξη υψηλών στόχων.

Συγχαίρουμε τον Άγγελο για τη σημαντικότατη διάκρισή του και του ευχόμαστε να έχει πάντα επιτυχίες.

Φωτογραφίες