Πολύ σημαντική διάκριση κατέκτησε ο μαθητής της Β’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας Μιχαήλ-Άγγελος Φλαμπουριάρης, αγωνιζόμενος για το αθλητικό σωματείο «Φιλέρημος».

Επιμέλεια: Βαγγέλης Κοροπούλης, Φυσικός 

 

Πολύ σημαντική διάκριση κατέκτησε ο μαθητής της Β’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας Μιχαήλ-Άγγελος Φλαμπουριάρης, αγωνιζόμενος για το αθλητικό σωματείο «Φιλέρημος». Ο Άγγελος συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα JIU-JITSU που διεξήχθη στο Βουκουρέστι στις 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2019 και μάλιστα διακρίθηκε κατακτώντας την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία κάτω των 18 ετών στα 73kg (U18 JIU-JITSU MALE -73 KG).

Επισημαίνεται ότι το JIU-JITSU είναι η πολεμική τέχνη των Σαμουράι, για μάχες σώμα με σώμα. Το χρησιμοποιούσαν σε μάχες για να βγάλουν τους αντιπάλους εκτός μάχης με λαβές και χρονολογείται περίπου από τον 16ο αιώνα στην Ιαπωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άγγελος είχε στεφθεί το 2017 πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία κάτω των 15 ετών στα 66Kg. Φέτος, 2 χρόνια μετά, κατάφερε να ανέβει στο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα και τη Ρόδο. Με το κατάλληλο πρόγραμμα και οργάνωση, ο Άγγελος συνδυάζει τη σχολική ζωή με την αντίστοιχη ενός αθλητή που κάνει πρωταθλητισμό, καταβάλλοντας αξιέπαινη προσπάθεια για την επίτευξη υψηλών στόχων.

Συγχαίρουμε τον Άγγελο για τη σημαντικότατη διάκρισή του και του ευχόμαστε να έχει πάντα επιτυχίες.