Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» παρευρέθηκαν στο 4o Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ “Treasure of Hellas”, μια γιορτή σύζευξης και ανταλλαγής πολιτισμού που προσέφερε πλούσιο θέαμα σε συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους.

Επιμέλεια: Μαρία Λεβέντη, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

 

Η σημασία τής τέχνης είναι πολύπλευρη και πολυδιάστατη για τον άνθρωπο και ιδιαίτερα για τα παιδιά, προσφέροντάς τους οφέλη σε προσωπικό, κοινωνικό, ψυχολογικό, αισθητικό και ηθικό επίπεδο. Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην καλλιτεχνική αγωγή κι αυτό αποδεικνύεται όχι μόνο με την περίοπτη θέση που κατέχουν τα εικαστικά, το θέατρο, ο χορός, η μουσική, το τραγούδι στο εμπλουτισμένο πρόγραμμα σπουδών αλλά και με την ενθάρρυνση των μαθητών για παρακολούθηση καλλιτεχνικών παραστάσεων.

Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά το 4o Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ “Treasure of Hellas”, μια γιορτή σύζευξης και ανταλλαγής πολιτισμού που προσέφερε πλούσιο θέαμα σε συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους.

Η παράσταση που παρακολούθησαν περιελάμβανε ένα υπερθέαμα χορού και μουσικής από παιδιά 6-18 ετών της Ακαδημίας Τεχνών της Μόσχας. Η διαφορετική κουλτούρα, η πειθαρχία και η αγάπη για την τέχνη εντυπωσίασαν τους μαθητές μας.

Στην παράσταση αυτή πήραν μέρος και παιδιά από ελληνικά χορευτικά σωματεία της Ρόδου, τα οποία έδειξαν τις μουσικές και χορευτικές τους ικανότητες, αναδεικνύοντας τους παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας, τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμά μας.

Το 4ο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ “Treasure of Hellas”

Το 4ο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ “Treasure of Hellas” πραγματοποιήθηκε στις 15-21 Οκτωβρίου 2019 και αποτελούσε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, του Τμήματος Πολιτισμού Π.Ν.Α. με επικεφαλής τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Πολιτισμού Δωδεκανήσου κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου και της Ακαδημίας Τεχνών και Εκπαιδευτικών Καινοτομιών της Μόσχας.

Ρωσία, Ελλάδα, Καζακστάν και Φινλανδία, σε μια πανδαισία διεθνούς πολιτισμού, σε ένα ακόμα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός, αποσκοπούσαν για ακόμη μια χρονιά στην καλλιέργεια ενός εντελώς διαφορετικού τρόπου σκέψης, προβάλλοντας θεσμούς αγαστής συνεργασίας και ανάδειξης διαφορετικού ύφους και χρώματος κουλτούρας.

Η συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ν.Α. με τον φορέα “Academy of Arts and Educational Innovation of Moscow” είχε ως αποτέλεσμα την προβολή μιας γιορτής σύζευξης και ανταλλαγής πολιτισμού, προσφέροντας θέαμα σε συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους.

Απώτερος σκοπός τού φεστιβάλ ήταν η δημιουργία ιδανικών συνθηκών έκφρασης, ανταλλαγή πολιτισμικών στοιχείων, καλλιέργεια ευγενούς άμιλλας και ανάδειξη ταλέντων στον χώρο του χορού, της υποκριτικής και της φωνητικής.

(Πηγή: https://www.rhodes.com.gr/el/2019/10/4%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B8%CE%B7%CF%83%CE%B1%CF%85%CF%81/)

Φωτογραφίες