Μια δημιουργική δραστηριότητα χρήσιμη για μικρούς και μεγάλους

 

Στις αρχές Οκτωβρίου ξεκίνησε στα Εκπαιδευτήριά μας τη λειτουργία του το Εργαστήριο Ελληνικής Γλώσσας και Ετυμολογίας. Ενήλικες και παιδιά περνούν δημιουργικά τα πρωινά του Σαββάτου, γνωρίζοντας στις πραγματικές του διαστάσεις έναν βασικό πυλώνα του πολιτισμού μας, την ελληνική γλώσσα.

Ποια είναι η βασική αρχή του Εργαστηρίου;

Βασική αρχή του Εργαστηρίου είναι πως η γνώση της ετυμολογίας και της ιστορίας μιας λέξης είναι απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για την κατανόηση όσο και για την ορθή χρήση της λέξης αυτής  στον προφορικό και στον γραπτό λόγο.

Τι διδάσκεται στο Εργαστήριο;

Με απλό και κατανοητό τρόπο διδάσκονται (ανάμεσα σ’ άλλα) ενότητες όπως η ιστορία κι οι φάσεις εξέλιξης της γλώσσας μας, τα αντιδάνεια, οι ομόηχες λέξεις, τα συνηθέστερα ορθογραφικά λάθη, οι συνώνυμες λέξεις και οι λεπτές σημασιολογικές τους διαφορές κτλ.

Τι θα έχουν αποκομίσει στο τέλος οι συμμετέχοντες του Εργαστηρίου;

Στο τέλος του κύκλου του Εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει ισχυρά εφόδια που θα τους επιτρέψουν να κατανοούν, να μιλούν και να γράφουν σωστά τη γλώσσα μας, πράγμα απαραίτητο τόσο στην καθημερινή επικοινωνία και στο περιβάλλον εργασίας (ενήλικες) όσο και στο σχολικό περιβάλλον και στις απαιτήσεις του (παιδιά).

Ποιος είναι υπεύθυνος του Εργαστηρίου;

Υπεύθυνος του Εργαστηρίου είναι ο κ. Αλέξανδρος Κατσαράς, φιλόλογος των Εκπαιδευτηρίων μας.

Πού μπορώ να απευθυνθώ για περισσότερες πληροφορίες;

Για πληροφορίες-εγγραφές μπορείτε να καλέσετε στη γραμματεία των Εκπαιδευτικών Κέντρων «ΡΟΔΙΩΝ μάθησις», στο τηλέφωνο 22410 01422.