Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ε΄ δημοτικού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την απελευθέρωση της «Άριελ» θαλάσσιας χελώνας Caretta Caretta, που πραγματοποιήθηκε στην παραλία του ενυδρείου.

Εκπαιδευτικοί: Ρένα Κακούλη & Βάσω Πίνδη, Εκπαιδευτικοί

 

Η χελώνα είχε εντοπιστεί το φθινόπωρο του 2018 στην παραλία Κρητικών με σημάδια κόπωσης και ασιτίας. Από εκείνη τη στιγμή μεταφέρθηκε από το ειδικευμένο προσωπικό του Υδροβιολογικού Σταθμού στις εγκαταστάσεις του ενυδρείου, όπου φροντιζόταν και σιτιζόταν έως και την ημέρα της απελευθέρωσής της.

Οι μαθητές της Ε΄ δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την απελευθέρωση της «Άριελ» θαλάσσιας χελώνας Caretta Caretta, που πραγματοποιήθηκε στην παραλία του ενυδρείου. Με αυτόν τον τρόπο ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα σχετικά με τη διατήρηση της ισορροπίας του θαλάσσιου οικοσυστήματος της Μεσογείου και ενημερώθηκαν σχετικά με τις αρμοδιότητες και τις εθελοντικές δράσεις του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προσωπικό του Υδροβιολογικού Σταθμού παρέχει εθελοντικά τη βοήθειά του σε θαλάσσια απειλούμενα είδη της ευρύτερης περιοχής της Δωδεκανήσου.

Φωτογραφίες