Μία ξεχωριστή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας στη νέα πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου, όπου φιλοξενείται η περιοδική έκθεση του Ρόδιου ζωγράφου Δημήτρη Πεζουβάνη.

Επιμέλεια: Μιχάλη Ρούσος & Νίκος Αντωνούρης, Φιλόλογοι

 

Ο καλλιτέχνης ανήκε στη σχολή του υπερρεαλισμού και το έργο του διακρινόταν από συμβολισμούς εμπνευσμένους από τη μυθολογία και την τοπική ιστορία (Τελχίνες, Κολοσσός, Μεγάλοι Μάγιστροι, Ιωαννίτες Ιππότες και πολιορκίες της Ρόδου). Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της Ζώνης Εναλλακτικών Δράσεων οι μαθητές επισκέφθηκαν την έκθεση συνοδευόμενοι από τους συμβούλους καθηγητές τους.

Εκεί, αφού περιηγήθηκαν ελεύθερα στον χώρο για μία πρώτη προσέγγιση των πινάκων, ακολούθησε ένας σύντομος σχολιασμός των βασικών ιστορικών στοιχείων αλλά και συμβολισμών των δημιουργημάτων, πολλά από τα οποία ήταν υπερμεγέθη. Στη συνέχεια, οι μαθητές «συνομίλησαν» με τους πίνακες μέσω μίας διαδραστικής εφαρμογής με τα κινητά τους τηλέφωνα αναζητώντας πληροφορίες και σύμβολα αποκτώντας μία βιωματική εμπειρία που εμπλουτίζει την καλλιτεχνική τους αγωγή.

Φωτογραφίες