Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση–Αγαπώ την Υγεία μου» οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων των Εκπαιδευτηρίων μας ενεργοποιήθηκαν και συμμετείχαν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός και εκτός σχολείου.  

 

Φέτος, η 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 εναρμονίστηκε με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019. Κεντρικός στόχος ήταν η ενεργοποίηση των μαθητών και των μαθητριών όλων των τάξεων για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός και εκτός σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή για την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Συγκεκριμένα, οι μαθήτριες και οι μαθητές του Δημοτικού γιόρτασαν με πολλές αθλητικές δραστηριότητες τόσο στον χώρο των Εκπαιδευτηρίων μας, όσο και στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου «ΡΟΔΙΩΝ Άθλησις», σε συνεργασία με καθηγητές φυσικής αγωγής του σωματείου. Οι δραστηριότητες είχαν μια κυκλική ροή 4 αθλητικών σταθμών, όπου σε κάθε σταθμό συμμετείχαν βιωματικά στην εκμάθηση βασικών δεξιοτήτων στο ποδόσφαιρο, στην καλαθοσφαίριση, στην πετοσφαίριση και στην ενόργανη γυμναστική.

Παράλληλα, οι αθλητικές δραστηριότητες συνοδεύτηκαν από το γευστικό και θρεπτικό πρωινό που ετοίμασε το “Rest Point” για τους μαθητές μας, στους οποίους έγινε μια επίδειξη υγιεινών μικρογευμάτων, συνοδευόμενη με βασικές γνώσεις υγιεινής διατροφής και αγωγής υγείας. Το πρωινό περιελάμβανε ρόφημα με γάλα, φιστικοβούτυρο και μπανάνα καθώς και τοστ ολικής άλεσης με ταχίνι, μέλι και μπανάνα. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενισχύσουν τη σωματική τους ευεξία τόσο με τη γυμναστική, όσο και με την κατάλληλη υγιεινή διατροφή.

Στο τέλος, όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού χόρεψαν Zumba στο κλειστό γυμναστήριο του «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις» και έπαιξαν μουσικοκινητικά παιχνίδια καλλιεργώντας τη συνεργασία, τον συντονισμό και τη σωματική αρμονία. Το κλίμα ήταν πραγματικά υπέροχο και όλοι συνεργάστηκαν άψογα. Η επιβράβευση της ημέρας ήταν τα χαμόγελα και η χαρά των παιδιών.

Όσον αφορά το Γυμνάσιο-Λύκειο, οι μαθητές και οι μαθήτριες πραγματοποίησαν εξόρμηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Σίλα στη Σορωνή. Με το σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου», υλοποιήθηκαν αερόβιες κινητικές δραστηριότητες (βάδην, τρέξιμο, χορός, ομαδικά προσκοπικά παιχνίδια) καθώς και ομαδικά/ατομικά αθλήματα (καλαθοσφαίριση, ποδόσφαιρο, αντισφαίριση, πετοσφαίριση). Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν εθελοντικά περίπατος και καθαρισμός της περιοχής, στο πλαίσιο της καλλιέργειας της οικολογικής συνείδησης των μαθητών.

Σημαντική ήταν η συμβολή της μαθήτριας της Β΄ Λυκείου Θεοδώρας Δέτση, η οποία συνέβαλε με την προθυμία της στη διαμόρφωση του ομαδικού πνεύματος. Η δραστήρια μαθήτρια οργάνωσε προσκοπικά παιχνίδια γνωριμίας, τα οποια συνέβαλαν στη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των μαθητών. Ευχαριστούμε, επίσης, τους εκπαιδευτές αντισφαίρισης κ. Σταύρο Χατζημιχάλη και κ. Μιχαήλ Γεωργίου για τη διδασκαλία των βασικών δεξιοτήτων αντισφαίρισης.

Βίντεο

Φωτογραφίες