Τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Στ’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» υποδέχτηκαν τα παιδιά της Α’ Δημοτικού, μέσα από μία πρωτότυπη και συγκινητική θεατρική δράση.

Επιμέλεια: Ζωή Ζαΐρη & Ροδάνθη Χριστοδούλου, Εκπαιδευτικοί

 

Ο ήλιος ανέτειλε, για άλλο ένα φθινοπωρινό πρωινό, ζεσταίνοντας με τις ακτίνες του τα ζωάκια του δάσους. Η ξαφνική μπόρα μπορεί να τα τρόμαξε για λίγο, αλλά με το πρώτο φως ξεκίνησαν να αναζητούν νέες περιπέτειες. Αφού περιπλανήθηκαν, συνάντησαν ένα μαγεμένο δάσος. Τότε, ξεκίνησαν να χτυπούν ρυθμικά τα χέρια τους, μέχρι οι σπόροι που είχαν ξεκινήσει να φυτρώνουν έξι χρόνια πριν, να γίνουν γερά δέντρα, με βαθιές ρίζες και ψηλά κλαδιά. Τα «δέντρα» όχι μόνο μεγάλωσαν, αλλά είχαν πια το καθένα τη δική του προσωπικότητα και ένιωθαν περήφανα για τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά. Έτσι, ξεκίνησε κάθε «δέντρο» να φωνάζει με αυτοπεποίθηση το όνομά του, προσελκύοντας τα «ζωάκια» που έψαχναν για παρέα, καταφύγιο και προστασία…

Κάπως έτσι ξεκίνησε, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, η πρώτη κοινή δράση μαθητών Α΄ και Στ’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», κατά την οποία οι μαθήτριες και οι μαθητές της Στ’ «υιοθετούν» τα παιδιά της Α΄ Δημοτικού για τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού θεάτρου, Ρένας Ορφανού, εκτυλίχθηκε ένα ευφάνταστο θεατρικό δρώμενο γνωριμίας, που ενθουσίασε μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές. Τα παιδιά αντάλλαξαν χαμόγελα και αγκαλιές και έδωσαν αμοιβαία υπόσχεση να φροντίζουν τη μοναδική αυτή σχέση για όλη τη χρονιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω πρωτοβουλία αποτελεί θεσμό στα δεκαεπτά χρόνια λειτουργίας των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» και πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά με μεγάλη επιτυχία. Η συγκεκριμένη δράση περιλαμβάνει πλήθος κοινών δραστηριοτήτων που γίνονται στη διάρκεια του σχολικού έτους.  Κοινές εκπαιδευτικές επισκέψεις, χριστουγεννιάτικο πρωινό, ανάγνωση παραμυθιών και παιχνίδια στην αυλή του σχολείου, αποτελούν μερικές μόνο από τις κοινές δράσεις.

Οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού «υιοθετώντας» παιδιά της Α’ Δημοτικού, αναλαμβάνουν να τα προστατεύουν και να τα βοηθούν. Ένας ισχυρός δεσμός δημιουργείται ανάμεσά τους, μέχρι τη στιγμή που οι μαθητές της Στ’ Δημοτικού θα ανοίξουν τα φτερά τους για το Γυμνάσιο και οι μαθητές της Α’ Δημοτικού θα περιμένουν τη σειρά τους για να γνωρίσουν τα δικά τους «πρωτάκια».

Φωτογραφίες