Την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019, τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» υποδέχτηκαν για 10η συνεχή χρονιά μία ομάδα από εννέα αυστριακούς μαθητές, οι οποίοι διακρίθηκαν στην Ολυμπιάδα Αρχαίων Ελληνικών. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα συμμετοχής σε βιωματικές δράσεις, ώστε να έρθουν σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό.

 

Στην Αυστρία, οι μαθητές διδάσκονται τα Αρχαία Ελληνικά σε έναν μεγάλο αριθμό σχολείων και κάθε χρόνο διεξάγεται η Ολυμπιάδα Αρχαίων Ελληνικών. Η Αυστροελληνική Ένωση επιβραβεύει κάθε χρόνο τους διακριθέντες με μια εβδομαδιαία εκδρομή στη Ρόδο, προκειμένου να δώσει στους νέους αυτούς λάτρεις της αρχαίας Ελλάδας μια πρώτη ευκαιρία για να έρθουν σε επαφή με τη σύγχρονη Ελλάδα, τον πολιτισμό, τους θεσμούς, τη θρησκεία, το εκπαιδευτικό σύστημα, τους ανθρώπους, τη γλώσσα.

Για 10η συνεχή χρονιά τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» υποδέχθηκαν ομάδα από εννέα αυστριακούς μαθητές, οι οποίοι διακρίθηκαν στην Ολυμπιάδα Αρχαίων Ελληνικών. Η επίσκεψη των μαθητών εντάχθηκε στο πλαίσιο επιμορφωτικής εκδρομής-επιβράβευσης που πραγματοποιούν στο νησί μας αυτές τις ημέρες με τη συνοδεία της προξένου Αυστρίας κ. Μαίρης Μοσχή και της κ. Μαρίτσας Μαντικού. Οι μαθητές προσήλθαν το πρωί της Τετάρτης στο σχολείο μας, προκειμένου να εμπλουτίσουν την εκδρομή τους με εκπαιδευτικές εμπειρίες. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι νεαροί μαθητές συναντήθηκαν με μαθητές της Β’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας, συμμετείχαν σε μουσική δράση με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού μουσικής και Διευθυντή του «ΡΟΔΙΩΝ ωδείον» κ. Γιώργου Ξανθόπουλου και στη συνέχεια, παρακολούθησαν μάθημα Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας του τμήματος των ανθρωπιστικών σπουδών της Β΄ Λυκείου με τον φιλόλογο κ. Αλέξανδρο Κατσαρά. Το μάθημα είχε διαμορφωθεί και εμπλουτιστεί με ποικίλες γλωσσικές δραστηριότητες και οι φιλοξενούμενοι μαθητές ενεπλάκησαν με ενθουσιασμό στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στο τέλος της ημέρας, μέσα σε εγκάρδιο κλίμα δέχτηκαν με χαρά αναμνηστικά δώρα από τον Γενικό Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων κ. Κυριάκο Κυριακούλη και αποχώρησαν με εξαιρετικά θετικές εντυπώσεις.

Φωτογραφίες