Οι συγγραφείς Νίτσα Μανωλά, Κατερίνα Μανωλά, Ειρήνη Φραγκάκη, Νατάσα Μανωλά, οι εκδόσεις «Υδροπλάνο» και τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του δίγλωσσου εκπαιδευτικού βιβλίου με τίτλο «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα».

 

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου στις 19:30 στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Την εκδήλωση προλογίζουν ο κ. Κυριάκος Κυριακούλης, Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» και η κ. Ιφιγένεια Λοΐζου, Σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Ρόδου. Συντονίστρια της εκδήλωσης είναι η κ. Αναστασία Κορινθίου, Συγγραφέας, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Εκδόσεων «Υδροπλάνο».

Για τους συγγραφείς και το βιβλίο θα μιλήσουν  η κ. Μαρία Καντή, Ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών, καθηγήτρια Αγγλικών, Πρόεδρος ΣΙΚΞΓΔ, η κ. Χάρις Κόντου, Φιλόλογος, Υποψήφια διδάκτωρ Λογοτεχνίας, Υπεύθυνη Εργαστηρίων Δημιουργικής Γραφής «ΡΟΔΙΩΝ μάθησις»,  η κ. Ελένη Κύρη, Ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών – Καθηγήτρια Αγγλικών, ο κ. Παναγιώτης Μακρής, Ιδιοκτήτης Κέντρου Ξένων Γλωσσών και η κ. Ειρήνη Τριανταφύλλου, Ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών, Καθηγήτρια Αγγλικών, Γραμματέας ΣΙΚΞΓΔ.

Η Ελλάδα είναι η αφετηρία για το ταξίδι του Συννεφούλη, ο οποίος ονειρεύεται να γνωρίσει όλο τον κόσμο. Το παιχνιδιάρικο συννεφάκι, για να καταφέρει τον σκοπό του, δεν διστάζει να ζητήσει συμπαράσταση από τον φύλακα των Ανέμων, τον Αίολο. Του υπόσχεται πως θα είναι προσεκτικός και πως θα ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες που του έδωσε ο σοφός Αίολος, αρκεί εκείνος να τον βοηθήσει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Μια διασκεδαστική, μα συνάμα εκπαιδευτική ιστορία, γραμμένη σε δύο γλώσσες, την Ελληνική και την Αγγλική, που διδάσκει ελληνική ιστορία και γεωγραφία, ενώ ταυτόχρονα δίνει έμφαση στην αναγκαιότητα της υπακοής και τη σημαντικότητα της συνέπειας.

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς:

Η Νίτσα Μανωλά γεννήθηκε στη Ρόδο. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Rutgers του New Jersey των Ηνωμένων Πολιτειών και κάτοχος πτυχίου Αγγλικής Φιλολογίας και Κοινωνιολογίας. Συνέχισε τις σπουδές της στις οικονομικές επιστήμες και σήμερα ζει μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες με τον σύζυγο και τα δυο της παιδιά. Στον ελεύθερό της χρόνο αρθρογραφεί στο λεκτρονικό περιοδικό “Writer’s gang”, ενώ απολαμβάνει τις συναθροίσεις με φίλους. Έχει γράψει δύο μυθιστορήματα, τα «Ισόβια Δεσμά» και το «Μονάχα ένα σ’ αγαπώ», ενώ «Ο Συννεφούλης» είναι το πρώτο της παιδικό παραμύθι.

Η Ειρήνη Φραγκάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σητεία της Κρήτης το 1976. Τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα με τον σύζυγο και τα πέντε παιδιά της. Από τη γενιά της μητέρας της είναι απόγονος του μεγάλου Kρητικού ραψωδού Βιτσέντζου Κορνάρου. Ασχολείται με τη συγγραφή μυθιστορημάτων για ενήλικες, παιδικών βιβλίων, ποίησης, στίχων, ενώ ασχολείται με τη ζωγραφική και την κατασκευή κοσμημάτων. Από την ίδια κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματα «Εντροπία, Η αγάπη που άνθισε στην ψυχή μου», «Ο βιασμός ενός αγγέλου», «Λευκά Όνειρα» και το παραμύθι «Το αστέρι κι η ευχή».

Η Κατερίνα Μανωλά γεννήθηκε στη Ρόδο. Είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου Rutgers University στο New Jersey των Ηνωμένων Πολιτειών και είναι κάτοχος πτυχίου Βιολογίας και Πολιτικών Επιστημών. Έχει ασχοληθεί εντατικά με τη διδασκαλία μαθημάτων του κλάδου θετικών επιστημών με την οποία ασχολείται μέχρι σήμερα. Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στη Ρόδο με την οικογένειά της.  Αγαπά τη φύση και τα ζώα, ενώ η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε  πέρα από την διδασκαλία, στον εθελοντισμό και σήμερα στη συμμετοχή για τη συγγραφή του πρώτου της παραμυθιού.

Η Νατάσα Μανωλά γεννήθηκε στο New Jersey των Ηνωμένων Πολιτειών από Έλληνες πρώτης γενεάς. Είναι απόφοιτος του College of New Jersey με Μεταπτυχιακό στη Σχολική Ψυχολογία. Ζει μόνιμα στην Αμερική και εργάζεται ως ψυχολόγος σε σχολείο στην πολιτεία του New Jersey. Το πάθος της είναι να ασχολείται με τα παιδιά και τον τρόπο που συνδυάζεται η ψυχολογία και η παιδεία τους.

Την εκδήλωση στηρίζουν: “PALSO”, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», «PAN RHODIAN SOCIETY OF AMERICA “APOLLON”, Αδελφότητα Κρητών «ΨΕΙΛΟΡΙΤΗΣ» και  “HELLENIC STUDIES PAIDEIA”.

Είσοδος Ελεύθερη.

Χορηγοί Επικοινωνίας: Ραδιόφωνο «Λυχνάρι», rodosreport.gr, rodiaki,gr, dimokratiki,gr, iporta.gr, blackmonday.gr, 12vima.gr, tranzistoraki.gr, lotos.info, enlevkotv.com