Ναι, είναι εξαιρετικά συγκινητικό να βλέπεις μαθητές σου να προοδεύουν και να διακρίνονται. Μεγάλωσαν μαζί μας και χαιρόμαστε, όταν επιστρέφουν στα μέρη που αγάπησαν και μορφώθηκαν.

 

Τον Γιώργο Κατσογριδάκη τον θυμόμαστε από τις 3 Σεπτεμβρίου 2003· την πρώτη σημαντική ημέρα που το σχολείο άνοιξε τις πύλες του για να το γνωρίσουν οι γονείς και οι μαθητές της Ρόδου. Μια συμπαθητική φατσούλα γεμάτη περιέργεια. Είχε περιεργαστεί τους χώρους και τις δραστηριότητες και κάποια στιγμή ζήτησε να επικοινωνήσει με τους γονείς του. Οι τρόποι και η ανατροφή του αξιοθαύμαστοι. Με τους γονείς του, τον Βαγγέλη και τη Καίτη, οικοδομήσαμε μια δυνατή φιλία που παραμένει αναλλοίωτη. Πριν λίγες ημέρες επισκέφτηκαν το σχολείο τους/μας. Στο αρχείο του σχολείου βρήκαμε και μια φωτογραφία του Γιώργου από το 2003 με αυτό το λαμπερό του χαμόγελο.

Το 2017, ο Γιώργος αποφοίτησε από το Plymouth Marjon University στην Αγγλία, παίρνοντας το πτυχίο του BA (Hons) Outdoor Adventure Education με άριστα. Πήρε ειδικό έπαινο από τον πρύτανη του πανεπιστημίου για την αφοσίωση που επέδειξε στην κοινωνική δικαιοσύνη κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Αφού ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία, συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στον τουρισμό και την αναψυχή με MSc. in International Leisure, Tourism and Events Management από το University of Derby της Αγγλίας και Master of Arts στο ίδιο θέμα από το NHL-Stenden University της Ολλανδίας. Από την καινούργια ακαδημαϊκή χρονιά θα είναι λέκτορας στο Τμήμα Τουρισμού του NHL-Stenden University και θα διδάσκει προπτυχιακούς φοιτητές της σχολής International Tourism Management και μεταπτυχιακούς φοιτητές του προγράμματος International Leisure, Tourism and Events Management. To NHL Stenden University φιλοξενεί και συνεργάζεται με το ETFI (European Tourism Futures Institute), ένα ερευνητικό ίδρυμα που ασχολείται με το μέλλον του τουρισμού στην Ευρώπη. Ο Γιώργος ανήκει επιπλέον στην ομάδα ερευνητών του πανεπιστημίου, η οποία κάνει μελέτες ακαδημαϊκά ή για λογαριασμό επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού.

Είμαστε περήφανοι όχι μόνο για την επαγγελματική πορεία και εξέλιξη του Γιώργου αλλά και για το ήθος και τον χαρακτήρα του. Του ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία σε ό,τι κάνει και να έχει πάντα επιτυχίες!