Στο ψηλότερο σκαλί του κόσμου ανέβηκε η απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», Δήμητρα Μελλίνη, με την Εθνική Κωφών Γυναικών! Η Εθνική μας κατέκτησε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της απέναντι στη Λιθουανία, την οποία νίκησε με 51-42 στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος μπάσκετ που πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία!

 

Είναι η πραγματική Dream Team του ελληνικού μπάσκετ. Είναι η κορυφαία ομάδα του κόσμου, εδώ και μια τριετία. Η Εθνική Κωφών Γυναικών επικράτησε της Λιθουανίας (51-42) στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Λούμπλιν της Πολωνίας και κατέκτησε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της απέναντι στη συγκεκριμένη αντίπαλο.

Οι αθλήτριες της Αθηνάς Ζέρβα δεν μπήκαν καλά στο ματς, πήραν μια μικρή διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο, την αύξησαν στο τρίτο και έφτασαν δια περιπάτου στη νίκη απέναντι στις Λιθουανές από τις οποίες είχαν γνωρίσει βαριά ήττα στην πρεμιέρα της διοργάνωσης (62-48) πριν λυγίσουν κι από την Τουρκία, την οποία κέρδισαν στον ημιτελικό.

Το 2016 η Εθνική Κωφών Γυναικών κατέκτησε την πρώτη θέση στο EuroBasket της Θεσσαλονίκης, το 2017 πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σαμψούντας και το 2019 συνέχισε την κυριαρχία της στα γήπεδα του Λούμπλιν της Πολωνίας, ούσα η κορυφαία ομάδα μιας διοργάνωσης με πολύ ταλέντο και εξαιρετικές ομάδες.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 9-9, 20-15, 34-25, 51-42

ΕΛΛΑΔΑ (Ζέρβα): Χαϊνά 10 (1), Σαρακατσάνη 3 (1), Αγαγιώτου 5 (1), Κοτσιρέα, Σπίνου 7 (8 ριμπάουντ), Μελλίνη, Βεράνη 1, Βουδούρη, Κοτσιάφτη 10 (1 τρίποντο, 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ), Πατέρα 15 (4/8 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα)

Τα ομαδικά στατιστικά της Ελλάδας: 10/28 δίποντα, 8/24 τρίποντα, 7/14 βολές, 35 ριμπάουντ (28 αμυντικά – 7 επιθετικά), 12 ασίστ, 10 κλεψίματα, 2 κοψίματα, 15 λάθη

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες η Εθνική μας βρέθηκε στο νησί μας και τιμήθηκε από τον Δήμο Ρόδου. Στη συνέχεια, παρατίθεται ένα απόσμασμα από μία δήλωση της Δήμητρας Μελλίνη πριν από τον τελικό:

«Υποκλίνομαι, αυτοί είναι οι πραγματικοί νικητές της ζωής και το κορυφαίο παράδειγμα για όλους μας ότι μπορούμε όταν θέλουμε. Και είμαστε περήφανοι για όλα αυτά τα παιδιά που είναι πρότυπο για εμάς για κάθε δυσκολία και δεν είναι απλά ΑμεΑ, αλλά άτομα με ειδικά χαρίσματα! Θα έπρεπε να είναι πρωτοσελίδο και να πάει ο κοσμος στο γήπεδο να χειροκροτήσει και να τους δώσει την χαρά αυτή σε κάθε Ευρωπαϊκή διοργάνωση αλλά και σε κάθε εγχώρια διοργάνωση! Βαθιά υπόκλιση! Και σήμερα είναι οι γυναίκες της Εθνικής μας ομάδας των Κωφών είναι οι νικήτριες της καρδιάς μας ήδη! Ευχαριστούμε πολύ!»

Συγχαρητήρια επιστολή για τα «χρυσά» κορίτσια εξέδωσε και η Ε.Ο.Κ.:

«Το Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στην Εθνική Κωφών Γυναικών για την μεγάλη τους επιτυχία να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Πολωνίας. Η επιτυχία αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, δείχνοντας την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται και την αξιέπαινη προσπάθεια που καταβάλουν οι αθλήτριες και όλα τα μέλη της ομάδας.»

Συγχαρητήρια στην Εθνική μας ομάδα και στη «δική μας» Δήμητρα Μελλίνη! Ευχόμαστε πάντα επιτυχίες, μας κάνετε περήφανους!

 

Το βίντεο του τελικού:

https://www.youtube.com/watch?v=IAAHGAdcoZg

 

Πηγές:

https://www.sport24.gr/Basket/pagkosmia-prwtathlhtria-h-ethnikh-kwfwn-gynaikwn.5554011.html

https://www.12sports.gr/Article.php?N_ID=83710

http://www.basket.gr/eidhseis/10348-sygxaritiria-stin-ethniki-kofon-gynaikon