Ο Γιάννης Ξάνθης, απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», επιλέχθηκε ως ανερχόμενος νέος επιστήμονας, για να παραχωρήσει συνέντευξη για τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Cell Science (JCS).

 

 

Η στήλη First Person του επιστημονικού περιοδικού Journal of Cell Science (JCS) επιλέγει ανερχόμενους νέους επιστήμονες και προωθεί την προβολή τους δημοσιεύοντας τις έρευνές τους.

Ο Γιάννης Ξάνθης είναι ο πρώτος συγγραφέας της έρευνας β1 integrin is a sensor of blood flow direction, η οποία δημοσιεύτηκε από το JCS. Αυτή την περίοδο ο ανερχόμενος επιστήμονας είναι βοηθός διδακτορικής έρευνας στο εργαστήριο του Dr Thomas Iskratsch, στη Σχολή Engineering and Materials Science, Queen Mary University of London.

Στη συνέντευξή του ο Γιάννης τόνισε μεταξύ άλλων το έναυσμα που έλαβε από το Λύκειο μέσω των βιωματικών μαθημάτων στο εργαστήριο, προκειμένου να ακολουθήσει τη συγκεκριμένη επιστήμη καθώς και τη σημαντική επιρροή των καθηγητών που τον ενέπνευσαν στην ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία. Παράλληλα, ο ανερχόμενος επιστήμονας ανέφερε τον Γεώργιο Παπανικολάου ως επιστημονικό πρότυπο, διότι με την ανακάλυψή του έχουν σωθεί χιλιάδες γυναικείες ζωές, ενώ έθεσε ως μελλοντικό στόχο να γίνει σταδιακά ένας ανεξάρτητος ερευνητής.

Είμαστε περήφανοι όχι μόνο για την επαγγελματική πορεία και εξέλιξη του Γιάννη αλλά και για το ήθος και τον χαρακτήρα του. Του ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία σε ό,τι κάνει και να έχει πάντα επιτυχίες!

Πηγή: http://jcs.biologists.org/content/132/11/jcs233593

 

Η εργασία του Γιάννη Ξάνθη:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab