Στους φετινούς διαγωνισμούς Φυσικής διακρίθηκαν τέσσερις μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

 

Η επιστημονική επιτροπή των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Φυσικής «Αριστοτέλης» 2019 ανακοίνωσε τα συνολικά αποτελέσματα των διαγωνισμών του Γυμνασίου και του Λυκείου. Οι διαγωνισμοί αυτοί διεξάχθηκαν με την ευθύνη του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση. Στους διαγωνισμούς αυτούς βραβεύονται οι μαθητές με 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ, 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ, 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ και ΕΥΦΗΜΗ ΜΝΕΙΑ για κάθε τάξη του Γυμνασίου και του Λυκείου. Στους φετινούς διαγωνισμούς διακρίθηκαν τέσσερις μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Πιο συγκεκριμένα, ο Στέφανος Πουλάκης-Στεφανίδης, μαθητής της Β΄ τάξης του Γυμνασίου απέσπασε 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ. Ο Γεώργιος Παπαζαχαρίου, μαθητής της Α΄ τάξης του Λυκείου κατέλαβε 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους είκοσι πρώτους μαθητές σε πανελλήνιο επίπεδο. Ο Νικόλαος-Άγγελος Σκουμιός, μαθητής της Γ΄ τάξης του Λυκείου απέσπασε 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους δέκα πρώτους μαθητές σε πανελλήνιο επίπεδο. Επίσης, ο Εμμανουήλ Πρωτογεράκης, μαθητής της Γ΄ τάξης του Λυκείου απέσπασε ΕΥΦΗΜΗ ΜΝΕΙΑ.

Οι διακρίσεις αυτές των μαθητών μας έχουν ιδιαίτερη αξία, γιατί στους διαγωνισμούς αυτούς οι μαθητές καλούνται να αντιμετωπίσουν θέματα υψηλού βαθμού δυσκολίας και συναγωνίζονται με χιλιάδες μαθητές από όλα σχεδόν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Ελλάδας.

Συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές για τις ιδιαίτερα σημαντικές διακρίσεις τους. Ευχόμαστε καλή συνέχεια στις σπουδές τους.