Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019, η τελετή αποφοίτησης των μαθητών του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

 

Η μεγάλη ροτόντα της Καλλιθέας προσέφερε ένα υπέροχο περιβάλλον διακριτικής κομψότητας. Τα αγόρια και τα κορίτσια παρέλαβαν από τους καθηγητές τους το απολυτήριο της αποφοίτησής τους. Τα μέχρι πριν από λίγα χρόνια μικρά παιδιά, ύστερα από δώδεκα και πλέον χρόνια σχολείου, αφήνουν πίσω τους τις τάξεις τους, τους συμμαθητές τους και ανοίγουν τα φτερά τους προς άλλους πρωτόγνωρους προορισμούς. Αυτή τη στιγμή δεν την ξεχνούν όταν ενηλικιωθούν, όταν δημιουργήσουν αργότερα τη δική τους οικογένεια και έρθουν στην αποφοίτηση των δικών τους παιδιών, με χαρά ανάμεικτη με συγκίνηση.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, οι μαθητές «ξεφύλλισαν» μαζί με τους καθηγητές, τους γονείς τους και άλλους προσκεκλημένους όλες τις σελίδες του βιβλίου που έγραψαν κατά τη σχολική τους σταδιοδρομία.

Ο κ. Ευριπίδης Αναγνωστάκης, Διευθυντής του Λυκείου, ευχήθηκε στους τελειόφοιτους επιτυχία στη συνέχιση των σπουδών τους και στις επαγγελματικές δραστηριότητες και ευτυχία στην προσωπική τους ζωή. Ακολούθησαν οι ομιλίες των καθηγητών που δίδαξαν τους μαθητές κατά την τελευταία σχολική χρονιά. Στη συνέχεια, ο κ. Χρήστος Μπάρδος, Περιφερειακός  Σύμβουλος και Εντεταλμένος Μεταφορών & Επικοινωνιών Δωδεκανήσου, ο κ. Ευάγγελος Μανδρακός, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου, η κ. Κάτια Ζαχαρίου, η κ. Διονυσία Φόστερ, γονείς μαθητών και ο κ. Σταύρος Πρωτογεράκης, Συντονιστής προγράμματος της Γ’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων, με τον ρόλο του γονέα αυτή τη φορά, αναφέρθηκαν επαινετικά στο έργο του σχολείου και έδωσαν συμβουλές στους μαθητές. Εκ μέρους των μαθητών μίλησε η Χριστιάννα Μανδρακού, ενώ το βίντεο με χαρούμενες αλλά και συγκινητικές στιγμές των μαθητών κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους επιμελήθηκε η μαθήτρια Τσαμπίκα Ντουρουτλή.

Η βραδιά συνεχίστηκε με δεξίωση που παρέθεσε στον χώρο της τελετής η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Διευθυντές, δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς, συγγενείς και φίλοι ευχήθηκαν στους νεαρούς αποφοίτους του σχολείου μας καλές σπουδές, ευτυχία και επιτυχίες στη ζωή τους.

Βίντεο (επιμέλεια: Χρήστος Μυστιλιάδης)

 

 

Φωτογραφίες