Την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 20:30 στο κινηματοθέατρο «ΡΟΔΟΝ» οι μαθήτριες και οι μαθητές της Στ’ Δημοτικού αποχαιρέτησαν το Δημοτικό Σχολείο με το θεατρικό έργο «Ελίζα», της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Μυρσίνης Λενούδια, εκπαιδευτικού θεάτρου των Εκπαιδευτηρίων.

 

Ένα κορίτσι με τρεις φίλους και έναν παπαγάλο ναυλώνει ένα καράβι για να βρει τον καλό της. Ένα δέντρο που ανθίζει, φορτώνεται καρπό, χάνει τα φύλλα του, σκεπάζεται με χιόνια και ο χρόνος περνά…Τρικυμίες, ξιφασκίες, παζάρια αράπικα, παλάτια ανατολίτικα, άγνωστες φυλές, γλώσσες, θρησκείες, κόσμος πολύς και διαφορετικός, ναύτες, έμποροι, αιχμάλωτοι, βασιλιάδες, πειρατές…

Μια παράσταση – παραμύθι με χιούμορ, τρυφερότητα και συγκίνηση. Ένα κείμενο ουσιαστικής παιδείας», όπως είχε γράψει ο Κώστας Γεωργουσόπουλος στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».  

Το έργο πλαισιώθηκε από τις χορογραφίες «Θαλασσινό ταξίδι» και τα «Χρώματα της αγάπης» από τα μπαλέτα του επιμορφωτικού προγράμματος του Δημοτικού Σχολείου. Το τμήμα μουσικοκινητικής αγωγής  παρουσίασε τη χορογραφία τα «Χρώματα του Ουρανού». Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α’ Δημοτικού εκφράστηκαν κινητικά και παρουσίασαν το θέμα του έργου για τον χρόνο, το ταξίδι, την αναζήτηση και την αγάπη. Η χορωδία και η ορχήστρα των τάξεων Γ’ έως Ε’ Δημοτικού και η ορχήστρα της Β’ Δημοτικού με τα μεταλλόφωνα, μας μετέφεραν τους μαγικούς τους ήχους με τα τραγούδια «Ένας λύκος καπετάνιος απ’ το Πλύμουθ», «Μαυριτανικό» και «Φύγε τώρα» σε μουσική Ελένης Καραΐνδρου. Είναι αξιοσημείωτο να αναφερθεί ότι το τραγούδι με τίτλο «Ελίζα» είναι σύνθεση του μαθητή της Στ’ Δημοτικού Σπύρου Κυπριώτη, ο οποίος το έγραψε ειδικά για την θεατρική παράσταση. Το τραγούδι εκτελέστηκε μουσικά από τους μαθητές της Β’ Δημοτικού στα μεταλλόφωνα και παρουσιάστηκε χορευτικά από τους μαθητές της Α΄ Δημοτικού.

Η θεατρική παράσταση έκλεισε με το τραγούδι του Νίκου Πορτοκάλογου «Χωρίς αμορτισέρ», διασκευασμένο από τον κ. Γιάννη Χατζή, καθηγητή μουσικής του σχολείου. 

Οι μαθήτριες και οι μαθητές, ευχήθηκαν καλό καλοκαίρι στους θεατές με το αγγλικό τραγούδι “Happy Holidays”.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με βίντεο-έκπληξη, αφιερωμένο από ομάδα γονέων στο σχολείο, το οποίο συγκίνησε μαθητές και γονείς.

Συντελεστές της παράστασης:

Υπεύθυνοι σκηνικής δράσης: Σταύρος Ζαφειρίου, Ρένα Κακούλη

Σκηνικά: Ανδρομάχη Μπατζούκη

Μουσική: Ελένη Καραΐνδρου

Ορχήστρα, χορωδία, ενορχήστρωση, διασκευή, διδασκαλία: Γιάννης Χατζής

Χορογραφίες Μπαλέτου: Ναταλί Σέρβου

Μουσικοκινητική δράση Α’ & Β’ Δημοτικού: Χρύσα Ουζουνίδου, Μαρία Λεβέντη