Για τρίτη συνεχή χρονιά, η ασφαλιστική εταιρία NN Hellas σε συνεργασία με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievment Greece, πραγματοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Leaders for a Day», το οποίο αφορά μαθητές ηλικίας 15 έως 18 ετών. Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση των μαθητών με τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και η ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων των νέων.

Επιμέλεια: Φούλα Πρωτόπαπα, Μαθήτρια της Β’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

 

Στις 17 Απριλίου, ημέρα Τετάρτη, έλαβε χώρα η διοργάνωση αυτή στα κεντρικά γραφεία της NN Hellas, στην Αθήνα. Είκοσι μαθητές από όλη την Ελλάδα επιλέχθηκαν και ακολούθησαν ένα στέλεχος της εταιρίας στις καθημερινές του υποχρεώσεις. Όταν όλοι οι μαθητές μαζεύτηκαν στον χώρο συνεδριάσεων, ακολούθησε μια σύσκεψη με τη γενική διευθύντρια της διοργάνωσης, ενώ αμέσως μετά ακολουθήσαμε τα στελέχη στις υποχρεώσεις τους.

Μέσω του προγράμματος αυτού, είχα τη δυνατότητα να διατυπώσω σκέψεις και απορίες σχετικά με τον χώρο των επιχειρήσεων, να παρακολουθήσω συνεδριάσεις με στελέχη της εταιρίας από άλλες χώρες της Ευρώπης καθώς επίσης και να συζητήσω μαζί τους για πολλές λεπτομέρειες που αφορούν τον επιχειρηματικό τομέα. Είμαι ευγνώμων που μου δόθηκε μια τέτοια ευκαιρία και την προτείνω ανεπιφύλακτα σε κάθε μαθητή με σοβαρές επιχειρηματικές βλέψεις.

Φωτογραφίες