Μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία βίωσαν οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», οι οποίοι τραγούδησαν, χόρεψαν και συνομίλησαν με μια σπουδαία ερμηνεύτρια, την αγαπημένη Μαίρη Δούτση!

 

Μέσα στο κατάμεστο εργαστήρι μουσικής, σε διαδικτυακή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, οι μαθητές τραγούδησαν, χόρεψαν και συνομίλησαν με μια σπουδαία ερμηνεύτρια, την αγαπημένη Μαίρη Δούτση (φίλη της Ρόδου -γνωστή μας από την συγκλονιστική της ερμηνεία στο Ορατόριο «Για μια φλεγόμενη ψυχή-Άγιος Κωνσταντίνος ο Νεομάρτυς, ο Υδραίος», του ποιητή/συγγραφέα, κ. Δημήτρη Μπρούχου).

Με αφορμή το τραγούδι «Μάθε μου», σε στίχους και μουσική του Νεκτάριου Βασιλείου και ερμηνεία της Μαίρης Δούτση, οι μαθητές γνώρισαν latin ρυθμούς και χορούς, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να συλλέξουν πληροφορίες για τη σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή, τη δισκογραφία, τη δυναμική του τραγουδιού και της Τέχνης γενικά καθώς και τις προοπτικές ενός νέου καλλιτέχνη.

Τη δράση επιμελήθηκε ο καθηγητής μουσικής Γιώργος Ξανθόπουλος, με την πολύτιμη συνεισφορά της Μαίρης Δούτση, η οποία αποδέχθηκε με ενθουσιασμό την πρόσκλησή μας!

Φωτογραφίες