Με αφορμή το πρόγραμμα του Διεθνούς Κέντρου Λογοτεχνών και Μεταφραστών Ρόδου, «Βιβλιοπεριπέτειες» και την παρουσίαση του βιβλίου «Χαριστική βιβλιοθήκη» των Αντώνη Παπαθεοδούλου και Δικαίου Χατζηπλή, από τη φιλόλογο – προϊσταμένη του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ., κ. Νάνσυ Τρυποσκούφη, ταξιδέψαμε στον κόσμο των βιβλίων.

Επιμέλεια: Βούλα Μαράντου & Ξένια Μαστρομιχάλη, Νηπιαγωγοί

 

Τα βιβλία που διαβάζουμε μας γεμίζουν χαρές, συναισθήματα, εμπειρίες, άλλους κόσμους φανταστικούς ή πραγματικούς και νέους φίλους. Ακόμα κι όταν επιστρέφουμε τα βιβλία που δανειζόμαστε, όλα αυτά που κερδίζουμε, τα έχουμε πάντα στην καρδιά μας και δεν χρειάζονται επιστροφή.

Αυτό το βιβλίο μάς έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα νέο φίλο μέσα στην τάξη, που έχει το δικό του όνομα, χαρακτηριστικό χάρισμα και πολλά πολλά συναισθήματα. Αυτός ο φίλος θα ταξιδέψει στον εικαστικό διαγωνισμό για μαθητές Νηπιαγωγείου και Α’ Δημοτικού, όπου η κάθε ομάδα κλήθηκε να δημιουργήσει το δικό της τρισδιάστατο Φανταστικό Πλάσμα, χρησιμοποιώντας όποιο τρόπο και όποια υλικά θέλει.

Τα αποτελέσματα της δημιουργίας των παιδιών ήταν συγκινητικά. Ευχαριστούμε θερμά το Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. για τη συνεργασία και την υπέροχη ιδέα!

Φωτογραφίες