Την Τρίτη 26 Μαρτίου, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ΄Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας πραγματοποίησαν ολοήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Πεταλούδων. Οι μαθητές συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Αειφορία – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» με βιωματικές δράσεις.

Επιμέλεια: Ελευθερία Βασιλείου, Εκπαιδευτικός

 

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ΄Δημοτικού επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αειφορία και Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», με σκοπό την προώθηση της εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη. Αρχικά, οι υπεύθυνοι του κέντρου ετοίμασαν για τα παιδιά ένα παιχνίδι γνωριμίας, δημιουργώντας ένα χαρούμενο κλίμα. Έπειτα, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και τους χώρους του Κ.Π.Ε. Όταν έφτασαν στην αίθουσα προβολών του κέντρου, οι μαθήτριες κι οι μαθητές παρακολούθησαν μία παρουσίαση για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που γίνονται εκεί.

Στη συνέχεια, είχαν την ευκαρία να γνωρίσουν είδη ενδημικών φυτών της Ρόδου στο φυτώριό τους. Παρατήρησαν μέσα από μικροσκόπια και στερεοσκόπιο μκροοργανισμούς, τα φτερά μιας πεταλούδας και την επιφάνεια ενός φύλλου ελιάς. Είδαν από κοντά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσα από ένα αυτόνομο σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής από φωτοβολταϊκά στοιχεία, το οποίο τροφοδοτεί έναν ηλεκτρικό υπολογιστή και έναν μετεωρολογικό σταθμό με ενδείξεις ταχύτητας και φοράς ανέμου, θερμοκρασίας, υγρασίας και ατμοσφαιρικής πίεσης. Τέλος, οι μαθήτριες κι οι μαθητές συμπλήρωσαν ένα σχετικό φύλλο εργασίας.

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του Κ.Π.Ε. Πεταλούδων για τη φιλοξενία.

Φωτογραφίες