Οι μαθήτριες και οι μαθητές Γ΄Δημοτικού διοργάνωσαν μια εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, με τίτλο «Η πορεία προς την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου», με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 7ης Μαρτίου. Τις εντυπώσεις της εκδήλωσης κέρδισε το ραπ τραγούδι των μαθητών με τίτλο «Ιστορία των Δωδεκανησίων», το οποίο είχει γραφτεί πριν από μερικά χρόνια από μια ομάδα μαθητών του σχολείου μας, με βασικό στιχουργό τον αγαπημένο μας μαθητή, Κωνσταντίνο Τσίννα.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Ελευθερία Βασιλείου, Βάσω Πίνδη, Ζωή Ζαΐρη

 

Οι μαθήτριες κι οι μαθητές προετοίμασαν και παρουσίασαν μια εκδήλωση που αφορούσε στα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στην ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα. Ειδικότερα, στην εκδήλωση προβλήθηκε μία πολυεπίπεδη δράση, μέσω της οποίας οι μαθήτριες κι οι μαθητές γνώρισαν τη σύγχρονη ιστορία της Ρόδου και των Δωδεκανήσων. Πρωτότυπες διδακτικές πρακτικές όχι μόνο κινητοποίησαν το ενδιαφέρον των μαθητών, αλλά προκάλεσαν την εξοικείωσή τους με έναν διαφορετικό τρόπο ανάγνωσης της ιστορίας. Τα παιδιά μελέτησαν την ιστορία του τόπου τους και την ενέταξαν στην ιστορία του κόσμου τους, φωτίζοντας τα κομμάτια της πολιτισμικής τους ταυτότητας.

Ολοκληρώνοντας την εκδήλωση, τα παιδιά τραγούδησαν σε ραπ ρυθμούς ένα τραγούδι, το οποίο είχε γραφτεί πριν από μερικά χρόνια από 8 μαθητές του σχολείου μας, οι οποίοι τώρα πια είναι φοιτητές. Το τραγούδι αναφέρεται στην πορεία της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα. Βασικός στιχουργός είναι ο Κωνσταντίνος Τσίννας, ενώ το τραγούδι μελωποιήθηκε από τον αγαπημένο μας δάσκαλο της μουσικής, Ιωάννη Χατζή.

Οι μαθητές της Γ΄Δημοτικού έδωσαν το δικό τους προσωπικό στίγμα στην εκδήλωση με αυτό το τραγούδι, καθώς παρασύρθηκαν σε χορευτικούς ρυθμούς, ενώ τραγουδούσαν, εξωτερικεύοντας τα συναισθήματά τους.

Παρακολουθήστε το τραγούδι, το βίντεο του οποίου επιμελήθηκε ο κ. Χρήστος Μυστιλιάδης:

 

 

Φωτογραφίες