Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στη Νέα Πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου η επίσημη παρουσίαση της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής Νηπιαγωγείου και Α’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» με τίτλο «Τέχνη, γέφυρες κι ορίζοντες», με παρουσία των ίδιων των παιδιών και των γονέων τους καθώς και πλήθους επισκεπτών. Την εκδήλωση προλόγισε και η κυρία Μαίρη Σαββαΐδου-Καμπουροπούλου, Καθηγήτρια Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Επιμέλεια: Βούλα Μαράντου, Νηπιαγωγός

 

Η κυρία Μαίρη Σαββαΐδου-Καμπουροπούλου μέσα από την ομιλία της μάς συγκίνησε και μας έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε το ίδιο δημιουργικά και με πάθος το έργο μας!

«Η Μοντέρνα τέχνη είναι μία επανάσταση, γιατί οι καλλιτέχνες εκφράζουν την πραγματικότητα όπως την βλέπουν. Είναι πολύ κοντά σε εμάς! Είναι η τέχνη που όλοι μπορούμε να καταλάβουμε, αρκεί να το θέλουμε και τα παιδιά ακόμα περισσότερο, γιατί είναι τόσο κοντά τους, τόσο αυθόρμητα μέσα στην ψυχή τους. Είναι η τέχνη που σε κάνει να δουλεύεις, να σκέφτεσαι και να δρας ελεύθερα.

Το να δουλεύεις με την τέχνη και να μπεις σε μια δημιουργική διαδικασία είναι το ζητούμενο στη σύγχρονη εποχή. Να δημιουργήσουμε καινούργια πράγματα, να αλλάξουμε την κοινωνία, να αλλάξουμε τη χώρα μας με καινοτόμα πράγματα. Αυτό έκανε το project, «Τέχνη, γέφυρες κι ορίζοντες», να τα μάθει να εμπνέονται μέσα από ζωγράφους καταξιωμένους, να κάνουν κάτι νέο, κάτι διαφορετικό, κάτι δικό τους. Ξέρετε τι κάνανε αυτά τα παιδιά; Όσο κι αν σας φαίνονται απλές αυτές οι ζωγραφιές, πίσω από αυτό κρύβεται ένας τεράστιος μόχθος, ένα τεράστιο πάθος των δασκάλων – εμψυχωτών αλλά και των ίδιων των παιδιών. Τα παιδιά μυήθηκαν στην μοντέρνα ζωγραφική, ταυτίστηκαν με τα συναισθήματα, διερεύνησαν, είπαν ιδέες, συνδύασαν τις ιδέες τους, έγραψαν τα συναισθήματά τους και τα ζωγράφισαν. Με ωραίες πινελιές, φρέσκιες, αυθόρμητες με συναίσθημα και φως. Αυτές είναι στιγμές ευτυχίας για ευτυχισμένους μελλοντικούς πολίτες.»

Παρακολουθήστε την ομιλία της κ. Μαίρης Σαββαΐδου-Καμπουροπούλου, το βίντεο της οποίας επιμελήθηκε ο κ. Χρήστος Μυστιλιάδης:

 

 

Φωτογραφίες