Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού (Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018), οι μαθήτριες και οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας ασχολήθηκαν με διάφορες αθλητικές δραστηριότητες.

Επιμέλεια: Νικήτας Παχούντης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

 

Την Παρασκευή, οι μαθήτριες και οι μαθητές όλων των βαθμίδων φόρεσαν τα αθλητικά τους! Κεντρικός στόχος ήταν η ενεργοποίησή τους για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου. Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης οδηγεί στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα.

Ειδικότερα, οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου παρακολούθησαν την ταινία «1968» που έχει ως θέμα τον ιστορικό αγώνα της Α.Ε.Κ., ενώ ασχολήθηκαν επίσης με αθλοπαιδιές, (πινγκ–πονγκ, καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, ποδόσφαιρο, χορός).

Η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ξεκίνησε από το κλειστό γυμναστήριο του «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις», όπου συγκεντρώθηκαν οι μαθητές όλων των βαθμίδων και χόρεψαν υπό τις οδηγίες των καθηγητριών φυσικής αγωγής των Εκπαιδευτηρίων, κ.κ. Μαρίας Λεβέντη και Μαρίας Ριζοπούλου.

Μαθήτριες και μαθητές κάθε ηλικίας μαζί με τους δασκάλους και τους καθηγητές τους πέρασαν όμορφες στιγμές, συνδυάζοντας ψυχαγωγία και άσκηση.

Βίντεο και Φωτογραφίες