Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» επισκέφθηκαν την Τρίτη 5/6 το ξενοδοχείο Mythos Beach Resort. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εορτασμού της «Ημέρας Περιβάλλοντος», η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Επιμέλεια: Ροδάνθη Χριστοδούλου, Εκπαιδευτικός

 

Ο κ. Σταύρος Παναγίδης, διευθυντής του ξενοδοχείου, υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά τους μαθητές και ανέλαβε την ξενάγησή τους στον χώρο. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να πληροφορηθούν οι μαθητές σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους η συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οι μαθητές παρατήρησαν τους ειδικούς κάδους που προτρέπουν τους επισκέπτες να κάνουν ανακύκλωση, ενημερώθηκαν για τα συστήματα που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και νερού, όπως το νερό που ανακυκλώνεται και ποτίζει τους κήπους του ξενοδοχείου. Στη συνέχεια, οι μαθητές καθάρισαν ένα μέρος της παραλίας της περιοχής, η οποία έχει βραβευθεί με «Γαλάζια Σημαία».

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με εικαστικές δημιουργίες με θέμα την «Ημέρα Περιβάλλοντος 2018» και με γεύμα που παραχωρήθηκε στους μαθητές από το ξενοδοχείο Mythos Beach Resort.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σταύρο Παναγίδη, διευθυντή του “Mythos Beach Resort“, για τη φιλοξενία.

Φωτογραφίες