Δε χρειάζονται πολλά λόγια για αυτή τη γιορτή! Μιλάνε τα χαμόγελα και οι καρδιές!

Επιμέλεια: Βούλα Μαράντου, Νηπιαγωγός

 

Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 19 Ιουνίου 1910 και από τότε γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Εμπνεύστρια ήταν η Aμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ, που θέλησε να τιμήσει τον πατέρα της, Γουίλιαμ Τζάκσον Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.

Στην ουσία είναι μια γιορτή, που έχει ως στόχο να δείξει ότι ο ρόλος του πατέρα είναι εξίσου σημαντικός με αυτόν της μητέρας. Δε χρειάζονται πολλά πράγματα για να εδραιωθεί η εικόνα του πατέρα τόσο στη ζωή, όσο και στην ψυχή ενός παιδιού: ανοιχτό μυαλό, ουσιαστικό και ποιοτικό χρόνο με το παιδί, επικοινωνία, συνεννόηση και παιχνίδι, πολύ, πολύ παιχνίδι. Αυτά οδηγούν στην εμπιστοσύνη και στην ασφάλεια που νιώθει ένα παιδί για τον μπαμπά του.

Φυσικά, οι μπαμπάδες μας τα γνωρίζουν όλα αυτά και με χαρά αποδέχτηκαν την πρόσκληση – πρόκληση του νηπιαγωγείου μας!

Άφησαν για λίγο τις εργασίες τους, φόρεσαν τα αθλητικά τους και «κρύφτηκαν» στη σχολή tae kwon do «Τιτάνες Ρόδου» του κυρίου Μάνου Σεϊτη και…

«Έκπληξη!»

Τα παιδιά δεν πίστευαν στα μάτια τους! Παιχνίδια, ασκήσεις, συνεργασία, χαρά, γέλιο! Ευτυχισμένα πρόσωπα! Δε χρειάζονται πολλά λόγια για αυτή τη γιορτή! Μιλάνε τα χαμόγελα και οι καρδιές!

«Μπαμπά! Είσαι η μεγάλη μου αγάπη! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!»