Την Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018 ολοκληρώθηκε το 10ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου Ρόδου, το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό και έχει μεγάλη απήχηση στη Ρόδο. Μαθητές και γονείς των Εκπαιδευτηρίων μας απόλαυσαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς του Γερμανικού Τμήματος και την κυρ. Karolin Schneider, από το πρόγραμμα «Kulturweit» δύο υπέροχες ταινίες.

Επιμέλεια: Χρυσάνθη Μυλωνοπούλου, Υπεύθυνη τμήματος Γερμανικών

 

Με αυτόν τον τρόπο δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν μια άλλη πτυχή της γερμανικής κουλτούρας, να εξασκήσουν τις γνώσεις τους στη δεύτερη ξένη γλώσσα μέσα από μια ευχάριστη δραστηριότητα έξω από το χώρο του σχολείου μαζί με φίλους και συμμαθητές. Όλες οι ταινίες που βλέπουν τα παιδιά στον ελεύθερο τους χρόνο είναι στα αγγλικά και δεν έχουν έτσι την δυνατότητα να ακούνε τα γερμανικά πέρα από την ώρα του μαθήματος του σχολείου.

Ο γερμανικός κινηματογράφος, με τις υψηλού επιπέδου ταινίες του, ανοίγει ένα παράθυρο στους μαθητές που αγαπούν την γερμανική γλώσσα τόσο στο άκουσμα, όσο και στην εμβάθυνση των γνώσεων του λεξιλογίου. Επίσης, προσφέρει μια γνωριμία με την καθημερινότητα των Γερμανών και της χώρας συνολικά, διότι όλες οι ταινίες προβάλουν και τη χώρα και τον πολιτισμό ως ένα βαθμό.

Το βέβαιο είναι ότι μόνο κερδισμένοι βγαίνουν όσοι συμμετέχουν σε πολιτιστικές δραστηριότητες όπως αυτή του Γερμανόφωνου Κινηματογράφου και σίγουρα μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί διασκέδασαν, έμαθαν, προβληματίστηκαν, χαμογέλασαν και πέρασαν όμορφες στιγμές το Σαββατοκύριακο στις αίθουσες του κινηματογράφου «ΠΑΛΛΑΣ», τους υπεύθυνους του οποίου ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.

Φωτογραφίες