Την Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017, τα τμήματα της Γ’ τάξης του Δημοτικού επισκέφθηκαν τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρόδου στην Παλιά Πόλη, για να διαβάσουν χριστουγεννιάτικα λογοτεχνικά βιβλία και στη συνέχεια δημιούργησαν το δικό τους χριστουγεννιάτικο διήγημα.

Επιμέλεια: Μάρθα Σταχίκα, Εκπαιδευτικός

 

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Λογοτεχνίας. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της από τον διευθυντή, κύριο Αντώνη Αγγελή. Δανείστηκαν και διάβασαν βιβλία στο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης, ταξιδεύοντας με τη φαντασία τους στα ωραιότερα χριστουγεννιάτικα σκηνικά της ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας.

Την επόμενη μέρα (Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017), με αφορμή την επίσκεψή τους στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, οι μαθητές έγραψαν τις δικές τους χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Τα παιδιά, με το συγγραφικό τους ταλέντο, έδωσαν νέα ζωή σε ήρωες της ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας. Συνέχισαν ιστορίες, άλλαξαν σκηνικά, πρόσθεσαν ήρωες και στο τέλος δημιούργησαν το δικό τους χριστουγεννιάτικο διήγημα.

Φωτογραφίες