Ο μαθητής της περσινής ΣΤ’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», Κωνσταντίνος Τζεδάκης, απέσπασε το 1ο βραβείο στον 2ο Διαγωνισμό Παραγωγής Γραπτού Λόγου, ο οποίος διενεργήθηκε τον Μάιο του 2017, ανάμεσα σε μαθήτριες και μαθητές της Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού και Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου Δωδεκανήσου.

Επιμέλεια: Ροδάνθη Χριστοδούλου, Εκπαιδευτικός

 

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2017 στα γραφεία του Ιδρύματος Υποτροφιών «Εμμανουήλ και Μαίρης ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ». Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, κος Μάνος Κόκκινος και η Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας, κα Λίτσα Παπαθανάση έδωσαν συγχαρητήρια στους βραβευθέντες μαθητές για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό. Στόχος του διαγωνισμού ήταν η ανίχνευση των απόψεων των μαθητριών και των μαθητών στους λόγους για τους οποίους ο άνθρωπος έχει απομακρυνθεί από τις ηθικές αξίες και με ποιους τρόπους μπορεί καλλιεργώντας την ηθική του, να ανακτήσει την ανθρωπιά του.

Στα γραπτά κείμενα δόθηκε έμφαση στα τεράστια επιτεύγματα που έχουν σημειωθεί στον τομέα της τεχνολογίας. Εντούτοις, παρατηρείται έλλειμμα στις πανανθρώπινες αξίες, όπως της αγάπης, της φιλίας και της αποδοχής στη διαφορετικότητα. Αξίζει να αναφερθεί ότι μέσα από τα δοκίμια προτάθηκαν τρόποι αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων και τονίστηκε η συμβολή της οικογένειας και του σχολείου.

Η διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συγχαίρει θερμά τον Κωνσταντίνο Τζεδάκη για τη σημαντική του διάκριση.