Την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε το μαθητικό συνέδριο Rhodes Model Regional Co-operation 2017 (MRC), που διήρκησε συνολικά 4 ημέρες. Μαθητές από το Γυμνάσιο και το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων μας, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με άλλους μαθητές και να ζήσουν μια πρότυπη προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Επιμέλεια: Βασιλική Κολοκούρα, Εκπαιδευτικός

 

Μέσω αυτού του συνεδρίου, οι μαθητές δοκίμασαν να εμπλακούν σε πραγματικές συνθήκες δημόσιου λόγου και διαλόγου καθώς και να διαπραγματευτούν με μαθητές που υποτίθεται ότι εκπροσωπεύουν ένα διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο από το δικό τους. Ακόμη, εξάσκησαν την ικανότητά τους να εκφράζονται στα Αγγλικά, καθώς το συνέδριο πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα. Παράλληλα, κοινωνικοποιήθηκαν μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα χαράς, αφού δεν έλειπαν οι στιγμές χαλάρωσης και τα παιχνίδια, με αποκορύφωμα το κυνήγι του χαμένου θησαυρού στην Παλιά Πόλη της Ρόδου.

Αξίζει να αναφερθεί η εύφημος μνεία που αποδόθηκε στον μαθητή της Β’ Λυκείου, Πρωτογεράκη Εμμανουήλ, για την καλή του παρουσία στο συνέδριο αλλά και να δοθούν συγχαρητήρια στον κάθε μαθητή ξεχωριστά που συμμετείχε σε αυτήν τη γιορτή δημόσιου λόγου.

Οι μαθητές που συμμετείχαν είναι οι εξής: Παπαγρηγορίου Ηλίας, Πιστόλας Μιχάλης και Πουλάκης-Στεφανίδης Γεράσιμος από τη Γ’ Γυμνασίου, οι Γιάκλος Γιώργος, Κόζα Αναστασία, Κυριακούλη Κυριακή, Λουλούδη Μαίρη και Μαρκάκη Ηλιάνα από την Α’ Λυκείου και οι Γεωργούντζου Διονυσία, Δημητρέσκου Κατερίνα, Διακολιού Ευρυδίκη, Ελευθεριάδη Σταματούλα-Μαρία, Ιωαννίδη Αθηνά, Καλαφάτη Μαρία, Λινάρδου Άννα, Μάλλιου Νεφέλη, Μανδρακού  Χριστίνα Ιωάννα, Μουστάκη Μένη, Μυροφόρου Στέλιος, Νικολιδάκης Γιώργος, Ντουρουτλή Τσαμπίκα, Πρωτογεράκης Εμμανουήλ, Ριζόπουλος Βασίλης, Ταχλιαμπούρη Ιζαμπέλλα, Τριανταφύλλου Αλεξάνδρα και Χατζημιχάλης Αντώνης από τη Β’ Λυκείου.

Φωτογραφίες