Την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της Ζώνης Ευέλικτων Δράσεων (Ζ.Ε.Δ.), οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου υποδέχτηκαν στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» τον ωκεανολόγο, κ. Γιώργο Χατήρη, εργαζόμενο στο Ενυδρείο Ρόδου και αγαπητό γονέα του σχολείου μας.

Επιμέλεια: Ιωάννα Ροδίτη, Φιλόλογος

 

Οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου υποδέχτηκαν στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» τον κ. Γιώργο Χατήρη, εργαζόμενο στο Ενυδρείο Ρόδου και αγαπητό γονέα του σχολείου μας.

Με αφορμή την παρακολούθηση της ταινίας A PLASTIC OCEAN, που μας παραχώρησε η PlasticfreeGreece, οι μαθητές προβληματίστηκαν πάνω στο θέμα της μόλυνσης του περιβάλλοντος, αντιλήφθηκαν πόσο ρυπαίνονται οι ωκεανοί με την αλόγιστη και υπέρμετρη χρήση πλαστικών και αντιλήφθηκαν την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης.

Εν συνεχεία, συνομίλησαν με τον κ. Χατήρη, σχολίασαν το περιεχόμενο του ντοκιμαντέρ και επέλυσαν απορίες τους. Μεταξύ άλλων, ο κ. Χατήρης ενημέρωσε τους μαθητές για την κατάσταση των θαλασσών του τόπου μας και υπερτόνισε την ευθύνη καθενός από εμάς στο θέμα της προστασίας των θαλασσών μας.

Κλείνοντας, οι μαθητές  συνειδητοποίησαν ότι η θάλασσα είναι «το σπίτι μας» και όσο το προφυλάσσουμε από τη ρύπανση, τόσο θα αποτελεί για εμάς ένα ασφαλές περιβάλλον διαβίωσης.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Γιώργο Χατήρη για την ενδιαφέρουσα ομιλία που μας παρέθεσε.

Φωτογραφίες