Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», μέλος του δικτύου σχολείων Pasch, εξασφάλισαν την υποτροφία «Deutschland Plus» για τη μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων, Μαρία Λουλούδη, όπου μαζί με άλλους μαθητές από την Αττική παρακολούθησαν μαθήματα γερμανικής γλώσσας και πολιτισμού στο Αμβούργο της Γερμανίας, από τις 3 έως τις 17 Ιουλίου.

Επιμέλεια: Χρυσάνθη Μυλωνοπούλου, Υπεύθυνη Γερμανικού Τμήματος

 

Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» αποτελούν μέλος του δικτύου σχολείων Pasch. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας προσφέρθηκε φέτος στη μαθήτρια της Γ’ τάξης του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», Λουλούδη Μαρία, θερινή υποτροφία του εκπαιδευτικού προγράμματος «Deutschland Plus», που υποστηρίζεται από το ZfA (υπηρεσία στήριξης σχολείων του εξωτερικού) και το γερμανικό Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Η μαθήτρια Λουλούδη Μαρία, μαζί με άλλους 10 υποτρόφους από σχολεία της Ρόδου και της Αττικής, τους οποίους συνόδευε η συντονίστρια του Τμήματος Γερμανικών των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», κ. Χρυσάνθη Μυλωνοπούλου, παρακολούθησαν από τις 3 Ιουλίου έως τις 17 Ιουλίου μαθήματα γερμανικής γλώσσας και πολιτισμού στο Αμβούργο της Γερμανίας. Επίσης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την καθημερινότητα μιας γερμανικής οικογένειας, αφού  φιλοξενήθηκαν από γερμανικές οικογένειες.

Το ταξίδι ήταν μια μοναδική εμπειρία, που συνδύασε την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας με την ανταλλαγή πολιτισμικών στοιχείων!

Φωτογραφίες