Έξι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικών «Παιχνίδι και Μαθηματικά», που διεξήχθη κατά τη διάρκεια του προηγούμενου σχολικού έτους.

 

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε), ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του 11ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Μαθηματικών με την επωνυμία «Παιχνίδι και Μαθηματικά», ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του δημοτικού σχολείου και είχε πραγματοποιηθεί το προηγούμενο σχολικό έτος.

Σε αυτόν τον διαγωνισμό διακρίθηκαν έξι μαθητές του δημοτικού σχολείου των  Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Πιο συγκεκριμένα, από την Ε΄τάξη διακρίθηκαν οι ΜΠΟΥΤΣΙΟΥΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ και ΠΑΠΟΥΡΔΑΝΟΣ ΙΑΣΩΝ, ενώ από την ΣΤ΄τάξη οι ΠΟΥΛΑΚΗΣ-ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ και CHEN JIA LONG.

Ο διαγωνισμός είχε διεξαχθεί υπό την αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ., στις 10 Μαρτίου 2017. Ο παιδαγωγικός σκοπός του διαγωνισμού αυτού ήταν να αντιληφθούν οι μαθητές ότι τα μαθηματικά κρύβουν ομορφιά και προσφέρουν πολλές δυνατότητες στη ζωή μας,  να εκτιμήσουν τη χρήση των μαθηματικών σε πολλές εφαρμογές και να χρησιμοποιήσουν τη μαθηματική τους σκέψη σε ευχάριστα και έξυπνα προβλήματα.

Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συγχαίρει θερμά τους μαθητές για τις επιτυχίες τους και τους εύχεται καλή σχολική χρονιά.