Οι «Αστερίες» και τα «Χταπόδια», με αφορμή το θέμα της εβδομάδος «Ιππότες και Δράκοι», επισκέφθηκαν το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου!

Επιμέλεια: Αναστασία Χάρη & Ειρήνη Χατζηφούντα, Νηπιαγωγοί

Συνοδοί Ομάδων: Αναστασία Χάρη, Λάμπρος Κολοβός, Παναγιώτης Βαρβαρέτος, Μικές Τρικοίλης, Νικήτας Ριζόπουλος

 

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του Παλατιού και μεταφέρθηκαν για λίγο σε μια άλλη εποχή με Ιππότες, πανοπλίες, βασίλισσες! Εκεί, θαύμασαν και παρατήρησαν την αρχιτεκτονική του κτίσματος του 14ου αιώνα! Τα δωμάτια με τους ζωγραφιστούς τοίχους, τα σκαλιστά έπιπλα, τα χρυσά αντικείμενα της βασίλισσας είναι μερικά από αυτά που τους κέντρισαν το ενδιαφέρον!  Ιδιαίτερη εντύπωση τούς έκαναν τα ψηφιδωτά πατώματα, κυρίως αυτό με τις εννέα μούσες, τα οικόσημα στους τοίχους του παλατιού και το άγαλμα του Λαοκόωντα μετά των υιών του!

Προς το τέλος της ξενάγησης επισκέφθηκαν την καθολική εκκλησία, που βρίσκεται στην είσοδο του Παλατιού, στην οποία παρατήρησαν τις διαφορές με την Ορθόδοξη εκκλησία καθώς επίσης και το Βυζαντινό μουσείο, που στεγάζεται στον χώρο του Παλατιού!

Ήταν μια πανέμορφη εκδρομή, που μας μετέφερε για λίγο στα χρόνια των Ιπποτών και παράλληλα μας γέμισε το μυαλό με ιστορικές πληροφορίες και μοναδικές εικόνες!

Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους που μας βοήθησαν στην ξενάγηση!

Φωτογραφίες