Τα «Χταπόδια» είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ένα εντυπωσιακό, μα καθόλου εύκολο, άθλημα. Η ποδηλασία, είτε την αντιμετωπίζει κάποιος ως μια δραστηριότητα που τον ευχαριστεί είτε ασχολείται με αυτήν στο στάδιο του πρωταθλητισμού, είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Επιμέλεια: Αργυρώ Περράκη, Εκπαιδευτικός

 

Τα παιδιά επισήμαναν πως το ποδήλατο έχει διάφορες χρήσεις, ορισμένες από τις οποίες είναι η μεταφορά και η ψυχαγωγία των ανθρώπων. Επιπλέον, τόνισαν πως υπάρχει και η αγωνιστική ποδηλασία. Όποια χρήση και αν κάνουν στο ποδήλατο έμαθαν ορισμένους βασικούς κανόνες προκειμένου να μπορούν να κυκλοφορούν με ασφάλεια στους δρόμους. Βασικότερος κανόνας όλων είναι η χρήση του κράνους! Πρέπει τόσο τα παιδιά όσο και οι μεγάλοι να κατανοήσουν πως μια βόλτα με το ποδήλατο χωρίς κράνος μπορεί να αποβεί μοιραία. Εκτός από το κράνος, παρατήρησαν πως υπάρχουν και άλλα αξεσουάρ που μας βοηθούν κατά τη διάρκεια που κάνουμε ποδηλασία, ορισμένα από τα οποία είναι τα γυαλιά ηλίου, τα γάντια και τα ειδικά εξαρτήματα που τοποθετούμε κάτω από τα παπούτσια.

Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν χωρίς τη σημαντική βοήθεια της κυρίας  Δήμητρας Πατάπη, μέλος του ποδηλατικού ομίλου «Ροδήλιος». Μαζί με την κυρία Πατάπη βρισκόταν και ο μικρός αθλητής, Σωτήρης Κουφός, ο οποίος μοιράστηκε με τα παιδιά ορισμένα μυστικά της ποδηλασίας. Τους ευχαριστούμε θερμά για αυτήν τη μοναδική εμπειρία που μας πρόσφεραν.

Φωτογραφίες