Οι «Ιππόκαμποι» έζησαν για πρώτη φορά την εμπειρία της διανυκτέρευσης, σύμφωνα με το πρόγραμμα 30-hoursSummerSchool.

Επιμέλεια: Χριστιάνα Παναγίδου & Τάσος Παππάς, Εκπαιδευτικοί

 

Οι «Ιππόκαμποι» έζησαν για πρώτη φορά την εμπειρία της διανυκτέρευσης, σύμφωνα με το πρόγραμμα 30-hoursSummerSchool. Έχοντας προμηθευτεί τα «απαραίτητα», υπνόσακους, μαγιό και καλή διάθεση, ήρθαν στο σχολείο το πρωί της Πέμπτης και έφυγαν το μεσημέρι της επόμενης ημέρας.

Το πρόγραμμά τους περιελάμβανε πολλές δράσεις. Αρχικά, παρακολούθησαν ταινία στο αμφιθέατρο του σχολείου, σχετική με το θέμα της εβδομάδας. Στη συνέχεια, τους δόθηκε η δυνατότητα να διασκεδάσουν παίζοντας στο νερό, μιας και το πρόγραμμά τους περιλάμβανε και απογευματινό μπάνιο στη θάλασσα. Από τη μέρα αυτή δεν θα μπορούσε να λείψει και το καθιερωμένο μπάρμπεκιου, με τα παιδιά να απολαμβάνουν νόστιμα εδέσματα. Η βραδιά έκλεισε βρίσκοντας τους «Ιππόκαμπους» να «εκτελούν» τις 10 αποστολές, παιχνίδι που διαμορφώθηκε για να διασκεδάσει τα παιδιά και να τονώσει το αίσθημα της ομαδικότητας που καλλιεργείται στο Summer School. Το επόμενο πρωί, οι Ιππόκαμποι απόλαυσαν το πρωινό τους στο εστιατόριο του σχολείου και με χαρά ξεκίνησαν τις δραστηριότητες της ημέρας.

Τα συναισθήματα των παιδιών ήταν ανάμεικτα και η αναμονή για την επόμενη διανυκτέρευση ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

Φωτογραφίες