Οι φετινές μουσικές εκδηλώσεις στο «Ροδίων», μας έδωσαν τη δυνατότητα να δούμε, να ακούσουμε και να αξιολογήσουμε το μουσικό δυναμικό της μικρής μας κοινότητας (σπουδαστές και καθηγητές), χωρίς όμως να χάσουμε τη μαγεία και την ομορφιά της Τέχνης μας.

Του Γιώργου Ξανθόπουλου, Μουσικού – Υπεύθυνου «ΡΟΔΙΩΝ ωδείον»

 

Ρόδος, Πέμπτη 18 Μαΐου, 10:47 πμ

..έπειτα από αρκετούς μήνες δουλειάς και ακόμα περισσότερο έντονης προετοιμασίας τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες, έφτασε η ώρα της αποτίμησης.

«Τα Ρεσιτάλ μου», που διεξήχθησαν στις 10 & 17 του Μάη, αποτελούν πλέον παρελθόν και η επόμενη μέρα βοηθάει να δεις με πιο ψύχραιμη και διεισδυτική ματιά ό,τι προηγήθηκε.

Γιατί ψύχραιμη;

-Ίσως, επειδή ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Ή ακόμα, γιατί κάθε μέρα που περνάει, μας κάνει (ή θα πρέπει να μας κάνει) πιο σοφούς.

Όπως και να ‘χει, οι φετινές μουσικές εκδηλώσεις στο «Ροδίων», μας έδωσαν τη δυνατότητα να δούμε, να ακούσουμε και να αξιολογήσουμε το μουσικό δυναμικό της μικρής μας κοινότητας (σπουδαστές και καθηγητές), χωρίς όμως να χάσουμε τη μαγεία και την ομορφιά της Τέχνης μας.

Από το πιο μικρά παιδιά, που δοκίμασαν για πρώτη φορά να αντιμετωπίσουν κοινό και σκηνή, μέχρι τους ήδη «ψημένους» στα δύσκολα (ευχάριστα ή δυσάρεστα), τα ρεσιτάλ ήταν μια γιορτή της μουσικής, με ό,τι αυτό μπορεί να περικλείει ως έκφραση:

χαρά, δημιουργία, ατομική και ομαδική έκφραση, συνεργασία, περηφάνεια, πίεση, άγχος, αναγνώριση, χειροκρότημα..

Πολύτιμες εμπειρίες για τον καθένα- και ένα εισιτήριο για το επόμενο βήμα, που-

ποιος ξέρει ποιο θα είναι και πού θα κατευθύνεται;

Το μόνο βέβαιο σε όλη αυτή τη μουσική πορεία, είναι το ασίγαστο πάθος των δασκάλων (και συμπορευτών) να δώσουν στους μαθητές τους κάθε σπιθαμή γνώσης και εμπειρίας, με την ευχάριστη προσμονή να τους καμαρώσουν για την πρόοδό τους στη μουσική και στη ζωή.

Το ταξίδι είναι μεγάλο, επίπονο και κουραστικό.

«Η μουσική χρειάζεται υπομονή, επιμονή και θέληση», μας έλεγαν οι δάσκαλοί μας.

Και ποιος βιάζεται;

Θα το χαρούμε, με χαρές και με λύπες.

Με χειροκρότημα και με απογοήτευση.

Με προσπάθεια και με πίστη στο αποτέλεσμα.

Μέχρι τον επόμενο Μάη (ή το επόμενο Ρεσιτάλ),

εμείς συνεχίζουμε τη μελέτη, με κέφι και πολλή μουσική.

Καλή δύναμη σε όλους!

 

*Ευχαριστούμε τους γονείς, φίλους και όλους τους ακροατές των φετινών Ρεσιτάλ, για την προσέλευση, την υποστήριξη και την υποδειγματική τους παρουσία.