Την Πέμπτη 18 Μαΐου, οι μαθήτριες και οι μαθητές του Κινηματογραφικού Ομίλου «Κάνε κι εσύ ένα φιλμάκι … Μπορείς!» των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» παρακολούθησαν στον κινηματογράφο «ΠΑΛΛΑΣ» φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, που δημιουργήθηκαν από μαθητές σχολείων του Νομού μας.

Επιμέλεια: Ειρήνη Παπακωνσταντίνου, Καθηγήτρια Οικονομικών

 

Ειδικότερα, τα παιδιά παρακολούθησαν δύο ταινίες που δημιούργησαν στο πλαίσιο του Ομίλου του σχολείου, σε ώρες της Ζώνης Εναλλακτικής Εκπαίδευσης (Ζ.Ε.Ε.). Πρόκειται για την ταινία «Κάρμα», που δημιουργήθηκε κατά το σχολικό έτος 2015-2016, με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό, η οποία μάλιστα είχε βραβευθεί στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους (περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ).

Επίσης, προβλήθηκε και η ταινία με τίτλο «Η καινούργια», που δημιουργήθηκε από τους μαθητές του Ομίλου κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους, με θέμα την επίμονη προσπάθεια μιας μαθήτριας να ενταχθεί στο σχολικό της περιβάλλον, παρά την αρχική απόρριψη από τους συμμαθητές της.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις δικές τους δημιουργίες, όπως και ταινίες συμμαθητών τους από άλλα σχολεία του Νομού μας, καλλιεργώντας έτσι περισσότερο την αγάπη τους για την Έβδομη Τέχνη.

 

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γιώργο Τζεδάκη, υπεύθυνο του Κινηματογραφικού Ομίλου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», για την οργάνωση και την εξέλιξη του συγκεκριμένου Ομίλου τα τελευταία χρόνια στο σχολείο μας.