Στο μάθημα των Γαλλικών, κάθε μαθητής παρουσίασε το project του, με θέμα της επιλογής του.

Της Σοφίας Σαμοθράκη, Καθηγήτριας Γαλλικών

 

Ποικίλα θέματα παρουσιάστηκαν στο μάθημα των Γαλλικών, από τις μαθήτριες και τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά παρουσίασαν τα θέματα Chocolat (Ιωάννης Σοφιανόπουλος), Paintball (Πέτκο-Παρασκευάς Λαζάροφ), Ubisoft (Λουκάς Λουκαίδης), Québec (Λία Αγαδάκη), Gastronomie française (Άννα-Μαρία Γεωργατζή), Révolution française (Μιχαήλ Μήτσης), Plongée sous-marine (Μιχαήλ-Πανορμίτης Παπαντωνίου-Γιαννουράκης), La Tour Eiffel (Κωνσταντίνος-Έκτορας Ματσαμάς).

Με διασκεδαστικό τρόπο και με τη χρήση τεχνολογικών μέσων, παρουσιάστηκαν θέματα που επέλεξαν τα ίδια τα παιδιά. Αναπτύχθηκε διάλογος με τη μορφή ερωταπαντήσεων, μεταδόθηκαν χρήσιμες πληροφορίες και γενικά καλλιεργήθηκαν κοινωνικές και πνευματικές δεξιότητες στα παιδιά, όπως η συνεργασία, η υπευθυνότητα, ο έλεγχος πληροφοριών, η ανάπτυξη στρατηγικών έρευνας κ.ά.

Με τα projects, οι γνώσεις που αποκτώνται καθώς και οι δεξιότητες που χρησιμοποιού­νται για την απόκτηση εμπει­ριών, ενισχύουν την έμφυτη διάθεση των παιδιών για μάθη­ση και έρευνα. Ήταν μία διασκεδαστική και ταυτόχρονα ωφέλιμη εμπειρία, την οποία σίγουρα τα παιδιά απόλαυσαν!