Το Σχολείο μας συμμετείχε για 3η συνεχόμενη χρονιά στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό  Ελληνικής Γλώσσας «Κλείταρχος και Βερενίκη» που διοργανώνει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος.

Επιμέλεια: Ροδάνθη Χριστοδούλου, Εκπαιδευτικός

 

Από τη συμμετοχή των μαθητριών και μαθητών της Ε’ και Στ’ Δημοτικού του σχολείου μας τον Απρίλιο του 2024, στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ελληνικής Γλώσσας «Κλείταρχος-Βερενίκη» διακρίθηκαν οι:

Λευτέρης Κουσουρνάς, Ελευθερία Περσιάνη και Νίκος Σιδηρόπουλος από τη Στ’ Δημοτικού και  οι Κατερίνα Αναγνωστάκη, Μιχαήλ Βολονάκης, Ελεάννα Κλωνάρη, Αχιλλέας Κούκουρας, Σάββας Σπανόπουλος και Μαρία-Αργυρώ Χριστοφόρου από την Ε’ Δημοτικού.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθήτριες και μαθητές των Ε’ και Στ’ τάξεων των Δημοτικών σχολείων όλης της χώρας καθώς και  σχολείων του εξωτερικού όπου διδάσκεται η ελληνική γλώσσα.

Ο διαγωνισμός περιελάμβανε δραστηριότητες κατανόησης κειμένων και παραγωγής γραπτού λόγου, διαβαθμισμένης δυσκολίας ανάλογα με την τάξη και σε κατάλληλο επικοινωνιακό πλαίσιο, ασκήσεις λεξιλογίου, ορθογραφίας, μορφοσυντακτικών δομών και κριτικού εγγραμματισμού στο πλαίσιο της σχολικής πραγματικότητας.

Το Σχολείο μας συγχαίρει ιδιαίτερα τις μαθήτριες και τους μαθητές που διακρίθηκαν καθώς και όσες και όσους συμμετείχαν στον διαγωνισμό.