Οκτώ χρόνια εκπαίδευση υψηλού επιπέδου σε κλασική και σύγχρονη μουσική, φωνητική τέχνη και θεωρητικά μαθήματα. Στην κατάμεστη αίθουσα «Καλλιπάτειρα», οι σπουδαστές του ωδείου μάγεψαν το κοινό με ένα πλούσιο ρεπερτόριο από κλασικούς και σύγχρονους συνθέτες!

 

Την Τετάρτη, 22 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η μουσική εκδήλωση του «ΡΟΔΙΩΝ ωδείον» στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Η βραδιά ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του «ΡΟΔΙΩΝ ωδείον», Γιώργος Ξανθόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στα 8 χρόνια λειτουργίας του ωδείου, προσφέροντας υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε κλασική και σύγχρονη μουσική, φωνητική τέχνη και θεωρητικά μαθήματα.

Στην κατάμεστη αίθουσα «Καλλιπάτειρα», οι σπουδαστές του ωδείου μάγεψαν το κοινό με ένα πλούσιο ρεπερτόριο από κλασικούς και σύγχρονους συνθέτες. Ιδιαίτερα θεαματική ήταν η εμφάνιση των μικρών μαθητών από το τμήμα Μουσικής Αγωγής για γονείς και νήπια, που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, καθώς και η επανεμφάνιση της χορωδίας «Aρίων », υπό την καθοδήγηση της μαέστρου κ. Μαρίας Σδρέγα.

Η ομάδα καθηγητών του «ΡΟΔΙΩΝ ωδείον», υπό τη διεύθυνση του κ. Γιώργου Ξανθόπουλου, προετοίμασε με μεγάλη φροντίδα τους σπουδαστές στα εξής όργανα: πιάνο, κιθάρα, βιολί, βιολοντσέλο, φλογέρα, φλάουτο, ντραμς, μαρίμπα, μπουζούκι και τραγούδι.

Η εκδήλωση έκλεισε εντυπωσιακά με το σύνολο φλάουτων και κρουστών, που παρουσίασε διασκευές από όπερες και κλασικά έργα, αποδίδοντας ένα εξαιρετικό μουσικό αποτέλεσμα και επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά το υψηλό επίπεδο του ωδείου.

Ομάδα Καθηγητών

Πιάνο: Άντζελα Σπανού, Πηνελόπη Καλαφατά, Μαίρη Κώτη, Ντίνα Καβουριάδου, Σεβαστή Χρυσοχού

Βιολί: Τάσος Αναστασιάδης, Enkeleida Tahiraj

Βιολοντσέλο: Ιωάννα Καζαντζίδη

Κιθάρα & Σύνολο Κιθάρας: Νεκτάριος Αυγενικός, Μαρία Καμπάνη, Γιάννης Χατζής

Μουσική Προπαιδεία: Ανθούλα Κολιάδη-Τηλιακού

Φωνητική: Μαίρη Πρωτόπαπα

Χορωδία «Αρίων»: Μαρία Σδρέγα

Μπουζούκι: Βασίλης Καραμαλής

Φλάουτο & Κρουστά: Γιώργος Ξανθόπουλος

 

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα στις καθηγήτριες και στους καθηγητές για την αφοσίωση και την προσφορά τους στη μουσική παιδεία!