«Ήταν κάποτε το σκοτάδι. Μονάχο του κατοικούσε στο κενό και το κυβερνούσε. Ώσπου βαρέθηκε κι έσκυψε βαθιά μέσα του ν’ αγγίξει την καρδιά του. Τι παράξενη καρδιά! Ένα αυγό τεράστιο όσο κι ένας γαλαξίας! Εκεί κρατούσε φυλαγμένο το μεγάλο πολύτιμο μυστικό του· φτιαγμένο από μικρά πολύτιμα στοιχεία με παράξενα ονόματα».

 Επιμέλεια: Ξένια Μαστρομιχάλη, Νηπιαγωγός

 

Την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο Νηπιαγωγείο μας τη συγγραφέα και εκπαιδευτικό Θεάτρου κ. Μυρσίνη Λενούδια και να ταξιδέψουμε μαζί της μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της «Μια παράξενη καρδιά» (Εκδόσεις «Καλέντη»), στο οποίο θα βασιστεί και η φετινή θεατρική μας παράσταση.

Μέσα από το βιβλίο, ξετυλίγεται η ιστορία του σκοταδιού που άγγιξε την καρδιά του με αποτέλεσμα το Μεγάλο Μυστικό που έκρυβε τόσο καιρό να ζεσταθεί τόσο πολύ, που πετάχτηκε έξω με ορμή. Και, έτσι, η Ζωή ξεκίνησε το ταξίδι της στον χρόνο…

Τα παιδιά, αφού παρουσίασαν ένα σύντομο θεατρικό δρώμενο εμπνευσμένο από το βιβλίο της, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τη συγγραφέα και να γνωρίσουν μουσικά όργανα από διάφορα μέρη του κόσμου. Για κάθε ήχο που άκουγαν, τα παιδιά σκέφτονταν αποσπάσματα του βιβλίου που μπορεί να ταιριάζει. Έτσι, τα παιδιά ανακάλυψαν τους ήχους του σκοταδιού, των πρωτόγονων και της έκρηξης Big Bang.

Στο τέλος, χάρισαν στη συγγραφέα τη δική τους «παράξενη καρδιά», η οποία έκρυβε μια ιστοριογραμμή με τα σημαντικότερα σημεία του βιβλίου και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ημέρα της παρουσίασης της παράστασης.

Το ταξίδι μας με το βιβλίο «Μια παράξενη καρδιά» μόλις ξεκίνησε. Οι προετοιμασίες για την καλοκαιρινή μας παράσταση συνεχίζονται και οι μικροί μας ηθοποιοί ανυπομονούν να σας παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους.

Η συνέχεια επί σκηνής….