Την Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκαν με εξαιρετική επιτυχία και ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή, η «Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης & Τέχνης» και «Το Μονοπάτι της Λογοτεχνίας», που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» στις εγκαταστάσεις τους.

Οι μικροί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο δημοφιλές πλέον «Μονοπάτι της Λογοτεχνίας», όπου ο μαγικός κόσμος του παιδικού βιβλίου ξεδιπλωνόταν βήμα βήμα. Ήταν ένα ονειρικό ταξίδι, γνώσης και ψυχαγωγίας ανάμεσα σε αγαπημένους ήρωες και συγγραφείς. Περιπετειώδεις και απρόσμενες δραστηριότητες, αναδύονταν στις «γωνιές – σταθμούς» του σχολικού χώρου που έκρυβαν σπαζοκεφαλιές, ερωτήσεις και γρίφους. Επίσης, οι επισκέπτες του Μονοπατιού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη βραβευμένη συγγραφέα και εικονογράφο Μαρίνα Γιώτη.

Οι μεγαλύτεροι μαθητές, οι γονείς αλλά και οι φίλοι του σχολείου επισκέφθηκαν την πιο πολυσυζητημένη έκθεση ερευνητικών εργασιών των μαθητών και του έργου των ομίλων που λειτουργούν στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» («Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης & Τέχνης»). H έκθεση αποτελούνταν από διαμορφωμένα περίπτερα με εργασίες που αντλούσαν τη θεματολογία τους από τα πεδία των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, των θετικών επιστημών, της τεχνολογίας, της οικονομίας, του περιβάλλοντος, της τέχνης και του πολιτισμού.

Επιπλέον, υπήρχε ένα ειδικό περίπτερο από το «Χαμόγελο του παιδιού», όπου οι επισκέπτες προμηθεύτηκαν λαμπάδες και πασχαλινά δωράκια, στηρίζοντας έτσι μια σημαντική κοινωνική προσπάθεια.

Το Ραδιόφωνο «Λυχνάρι» εξέπεμπε από τον προαύλιο χώρο του σχολείου σε ζωντανή μετάδοση και πολλοί επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα  να δώσουν συνεντεύξεις.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν από τις 13:00-14:00 στα γήπεδα των Εκπαιδευτηρίων.

Την «Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης & Τέχνης» και το «Μονοπάτι της Λογοτεχνίας» επισκέφτηκαν ένα πέραν από κάθε προσδοκία μεγάλο πλήθος γονέων, παιδιών και φίλων των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» και έφυγαν με τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις.