Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, οι μαθήτριες και οι μαθητές των τάξεων Α’ και Β΄ Δημοτικού του Σχολείου μας, επισκέφθηκαν το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης. Εκεί, με «όχημα» τα εκθέματα και τους πίνακες της μόνιμης συλλογής, τα παιδιά αντεπεξήλθαν σε μια ποικιλία «προκλήσεων», βιώνοντας την Τέχνη με όλες τους τις αισθήσεις.

Επιμέλεια: Ρένα Ορφανού, Εκπαιδευτικός Τεχνών

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του δικού τους «Μουσείου αισθήσεων», μιας πολυεπίπεδης δράσης η οποία θα κορυφωθεί την τρέχουσα σχολική χρονιά, οι μαθήτριες και οι μαθητές των τάξεων της Α’ και Β’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» επισκέφθηκαν την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου.

Η επίσκεψη αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για να αναπτύξουν τα παιδιά μια διαδραστική σχέση με τα εκθέματα. Ξεκινώντας το «ταξίδι» τους, βρέθηκαν μπροστά σε πίνακες, τους οποίους κλήθηκαν να βιώσουν με αισθήσεις και πέρα από την όραση. Μέσα από μια σειρά παιχνιδιών διαβαθμισμένων απαιτήσεων, τα παιδιά ενεργοποίησαν την αφή, την ακοή, την όσφρηση και τη γεύση τους. Οι αισθήσεις αφυπνίστηκαν, μετατρέποντας την περιήγηση στο Μουσείο σε μια ξεχωριστή βιωματική εμπειρία.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη αποτέλεσε ένα από τα στάδια προετοιμασίας των παιδιών στο φετινό τους ταξίδι γνωριμίας με τις αισθήσεις μέσα από την Τέχνη. Η δράση των παιδιών της Α’ και Β’ Δημοτικού, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη βαθμίδα του Νηπιαγωγείου, θα κορυφωθεί με την έκθεση των δικών τους, πρωτότυπων έργων, στο πλαίσιο ενός «Μουσείου αισθήσεων», το οποίο δεν υπάρχει στο νησί μας και το οποίο σχεδιάζεται ώστε να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία βίωσης της Τέχνης σε κάθε μικρό και μεγαλύτερο  επισκέπτη.

Ευχαριστούμε θερμά το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου για τη φιλοξενία.