Πρόσφατα δημοσιεύθηκε η έκθεση PISA 2022 (Programme for International Student Assessment), η οποία αναδεικνύει αποκαλυπτικά ευρήματα για την εκπαιδευτική πρόοδο στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα, στο PISA 2022, κατατάσσεται στην ομάδα των χωρών που σημειώνουν χαμηλότερες επιδόσεις από τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ στα Μαθηματικά, την Κατανόηση Κειμένου και τις Φυσικές Επιστήμες.

Στο γκρίζο αυτό τοπίο τα ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας ξεχωρίζουν.

Οι μαθητές τους συγκεντρώνουν υψηλότερες επιδόσεις σε σύγκριση με τα δημόσια σχολεία, αλλά και σε σύγκριση με τα ιδιωτικά σχολεία χωρών του ΟΟΣΑ.

Τα ευρήματα αυτά αναδεικνύουν την επιτυχία της εκπαιδευτικής μας φιλοσοφίας και της επένδυσης σε ποιοτικό διδακτικό προσωπικό, υποδομές και εκπαιδευτικές πρακτικές. Είναι η απόδειξη ότι οι γονείς που επιλέγουν τα ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα, λαμβάνουν  αποδεδειγμένα ανώτερη ποιότητα εκπαίδευσης.

H αναγνώριση αυτή έχει οδηγήσει σε μια αύξηση 14% στις εγγραφές του σχολείου μας, εντός του τελευταίου έτους. Μία σαφής ένδειξη ότι οι προσπάθειες και οι επιλογές μας αποδίδουν καρπούς και κερδίζουν την εμπιστοσύνη της ροδίτικης κοινωνίας.

Ευχαριστούμε τους γονείς και τους μαθητές μας για τη στήριξή τους και την αφοσίωσή τους σε αυτή τη ανοδική πορεία.

Μαζί, ορίζουμε το μέλλον της εκπαίδευσης!

Πηγή: PISA: Χάσμα μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων (protothema.gr)