Μια εξαιρετική θεατρική παράσταση από το Θεατρικό Εργαστήριο «Αυλαία και Πάμε»

 

Την Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 19:00, στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Η χαμένη φορεσιά του Άγιου Βασίλη», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Φωτεινής Κατσάλη. Η θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του έργου έγινε από τον εκπαιδευτικό Όμηρο Γιαννά, ο οποίος ενέπνευσε και καθοδήγησε τις μαθήτριες και τους μαθητές του Θεατρικού Εργαστηρίου «Αυλαία και πάμε» των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, αλλά στο χωριό του Άγιου Βασίλη επικρατεί μεγάλη αναστάτωση, γιατί έχει χαθεί η φορεσιά του. Οι έρευνες από τα ξωτικά και τους ταράνδους αμέσως ξεκινούν, ώσπου τα ίχνη φτάνουν στους τρομερούς καλικάντζαρους.

Μια φανταστική περιπέτεια γεμάτη ανατροπές βρίσκεται σε εξέλιξη. Πολλοί βοηθούν τον Άγιο Βασίλη, ενώ κάποιοι άλλοι προσπαθούν να καταστρέψουν τα Χριστούγεννα. Όμως, όλοι στο τέλος αγγίζονται από την Αγάπη και πιστεύουν στο φετινό Πνεύμα των Χριστουγέννων, που βρίσκεται μέσα σε κάθε παιδί, το οποίο πάντα γνωρίζει τον τρόπο να μας δείχνει τον δρόμο προς το Φως. Έτσι, τα Χριστούγεννα φωτίστηκαν με το Πνεύμα της Αγάπης και του Φωτός και το μοίρασμα των δώρων έγινε υπόθεση όλων, με πηγή έμπνευσης τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη.

Ο Άγιος Βασίλης της δικής μας ιστορίας δεν μοίρασε απλώς δώρα. Κυρίως, γλύκανε την ψυχή μας, γιατί μάς μίλησε για την Αγάπη, αυτή την ανεκτίμητη δύναμη που φωτίζει τη ζωή μας, ακόμα και στις πιο σκοτεινές και κρύες στιγμές.

Με την παρουσία της μάς τίμησε η συγγραφέας του μυθιστορήματος Φωτεινή Κατσάλη, η οποία εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την παράσταση των παιδιών μας.

Ο δεύτερος κύκλος μαθημάτων του εργαστηρίου θα ξεκινήσει το Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2024. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο τηλέφωνο 2241001400.