Μπορεί ένα ζευγάρι γυαλιά να μας εκπαιδεύσει στην πρόληψη ατυχημάτων; Πώς μπορεί να δώσει «μάθημα ζωής» ένα κράνος;

Επιμέλεια: Ρένα Κακούλη & Χαρούλα Φραντζή, Εκπαιδευτικοί

 

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων «Ζω καλύτερα- Ευ Ζην» με θέμα την Οδική ασφάλεια πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Δημοτικού σχολείου μας το πρόγραμμα της Ε.Υ.ΘΥ.ΤΑ με τίτλο «Ασφαλώς Κυκλοφορώ».

Η εκπαιδευτική ομάδα της Ε.Υ.ΘΥ.ΤΑ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΡΟΔΟΥ επισκέφτηκε το σχολείο μας και συγκεκριμένα τη Δ’ τάξη του Δημοτικού μας,  στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας και των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων «Ζω καλύτερα- Ευ Ζην» με θέμα την Οδική ασφάλεια.  

Σκοπός αυτής της επίσκεψης ήταν να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει της μαθήτριες και τους μαθητές μας σχετικά με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και να προωθήσει την ασφαλή οδική συμπεριφορά μας όχι μόνο ως πεζοί αλλά και ως ποδηλάτες, οδηγοί και επιβάτες.

Στο τέλος, μία ευχάριστη έκπληξη, η Ευθυτούλα, η μασκότ της Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α περίμενε τους μικρούς μας μαθητές για πολλές, τρυφερές και ζεστές αγκαλιές καθώς και ένα αναμνηστικό δίπλωμα υπογεγραμμένο από την Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α δόθηκε σε κάθε παιδί για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα!

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Δήμητρα Πατάπη, την κ. Ειρήνη Μανωλακιού, μέλη της εκπαιδευτικής ομάδας της Ε.Υ.ΘΥ.ΤΑ καθώς και τους εθελοντές φοιτητές για την άψογη και ενδιαφέρουσα διεξαγωγή του προγράμματος.